top of page

Ridder Uil | Een wel heel bijzonder avondje thuisbezorgd


Prentenboeken zijn er in alle soorten en maten, maar soms verdeel ik ze simpelweg onder in twee categorieën: educatief of vermaak. Natuurlijk zijn er grijze gevallen, maar over het algemeen zijn de twee goed uit elkaar te houden. Stiekem heb ik de voorkeur voor educatieve prentenboeken, maar zo nu en dan kan een prentenboek voor de vermaak ook leuk zijn. Zo viel ik bij Ridder Uil met mijn neus in de boter.


Uil droomt van een bijzonder leven, namelijk het leven als ridder. De kans dat hij ridder wordt is echter klein, want hij is er simpelweg niet voor gebouwd. Op een dag komt zijn droom echter dichterbij dan ooit. Stuk voor stuk verdwijnen er ridders in zijn koninkrijk en daarom gaan de eisen voor het worden van een ridder iets omlaag. Dé kans voor uil om zijn droom na te jagen!


De opleiding tot ridder valt Uil zwaar. Het harnas en het schild zijn te zwaar en overdag opblijven blijkt ook niet helemaal op zijn lijf geschreven. Toch weet hij het tot ridder te schoppen en krijgt hij nachtdienst. Dat moet wel goedkomen dus! Wanneer hij alleen op wacht staat, wordt zijn ridderschap pas écht op de proef gesteld!


Waarmee Uil precies op de proef wordt gesteld, is iets om zelf uit te vogelen. De subtitel geeft hierin wel een hint weg! Ridder Uil is een vermakelijk prentenboek dat bovendien werkelijk prachtig is geïllustreerd! Meer hiervan, graag.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van een spannend, maar zeker ook grappig prentenboek.

...fans van prachtige, warme illustraties.

...mensen die geloven dat een avondje thuisbezorgd dé oplossing is voor ALLES!

 

Samenvatting/Omslag


Sinds het moment dat hij uit zijn ei was gekropen, droomde Uil maar van één ding. Ridder worden. Elke ochtend, voor hij in slaap viel, stelde hij zich voor hoe het zou zijn als hij een echte ridder was. Hij zou dapper zijn. En slim. En hij zou heel veel vrienden hebben. Het was maar een droom. Tot op een dag... ... ridders uit het kasteel begonnen te verdwijnen. De kleine Uil schrijft zich in voor de Ridderschool en wordt tot ieders verrassing geaccepteerd. Hij valt uit de toon als kleine uil tussen de grote ridders, maar hij heeft zijn eigen talenten: hij is een nachtdier met nachtzicht – dus supergeschikt voor de nachtwacht. En laten nou juist tijdens de nacht de ridders verdwijnen... Een verrassend, vrolijk prentenboek over geloven in je dromen en zijn wie je bent.

Comments


bottom of page