top of page

Sloop dit boek! | Eindelijk doen wat niet mag

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021Sloop dit boek kaft

Met boeken moet je netjes omgaan. Tenminste, dat is wat ons van kinds af aan wordt ingefluisterd. Geen hoekjes vouwen van bladzijdes, maar gewoon een boekenlegger gebruiken. Niet het boek wegsmijten als je klaar bent met lezen, maar het weer netjes in de kast zetten. Er zijn een hoop dingen die we niet mogen, maar wat mogen we dan eigenlijk wel? Nou, in het geval van Sloop dit boek! lijken de mogelijkheden haast onbeperkt. Dit boek daagt je uit om hem te slopen door middel van de nodige challenges. Lukt het jou om dit boek te trotseren en je helemaal uit te leven aan de hand van tal van opdrachten?De schrijfster van het boek, Keri Smith, heeft al de nodige ervaring met boeken om te slopen. Ze was namelijk eerder al betrokken bij het project Wreck this Journal, wat de nodige gelijkenissen kent met dit boek. Sloop dit boek! laat je voornamelijk over allerlei situaties nadenken en vraagt je zo nu en dan ook om tot actie over te komen. Soms is dat door het boek flink te grazen te nemen en soms is dat door je uit te leggen hoe je bijvoorbeeld een kurkpoppetje kunt maken. Een handleiding dus om zelf wat anders leuks te doen!


Niet al je handelingen zullen er voor zorgen dat het boek er helemaal aan gaat. Soms zul je moeten ruiken, soms zul je moeten wrijven en soms mag je wel echt vouwen. Soms moet je met het boek van een berg rollen en soms moet je een geheime boodschap in het boek verstoppen. Er zullen echter geen activiteiten plaats gaan vinden die het boek snel fataal zullen worden. Denk bijvoorbeeld aan douchen of in bad gaan met het boek. Wat dat betreft ben je er vrij zeker van dat je aan het eind van het boek iets hebt om door terug te bladeren!

 

Dit boek is voor...

...actieve lezers die graag bezig zijn

...lezers die wat actiefs willen beleven!

...lezers die erg creatief zijn en er bij sommige opdrachten zelfs een schepje bovenop doen

 

Samenvatting / Omslag


Boeken houden ervan om gelezen en gebruikt te worden – hoe intensiever hoe beter. Dus sloop dit boek! Schud ermee, raak het aan, vouw de pagina’s, kijk naar de kleuren, ruik het en luister als je de pagina’s omslaat. Dit boek staat boordevol met leuke opdrachten voor kinderen.

Keri Smith heeft met haar interactieve boeken al miljoenen mensen geholpen hun creativiteit de vrije loop te laten. Al haar boeken hebben een ding gemeen: ze zijn nog niet af! En zo weet ze met haar creatieve ideeën mensen over de hele wereld aan het wrecken, knippen, gooien, scheuren, plakken en knoeien te krijgen. Dit keer brengt ze die ontvankelijkheid naar kinderen toe. Kinderen in de leeftijd 4-9 zullen ontdekken dat lezen alle vijf de zintuigen kan aanspreken en dat wat ze zelf in een boek brengen een belangrijke bijdrage is. En natuurlijk worden ze uitgenodigd om een beetje onschuldig te slopen!


Comments


bottom of page