top of page

Starfell - Het Verloren Koninkrijk (10+) | Een wereld op de rand van de afgrond


Wie groot fan is van boeken waarin magie centraal staat, zal ongetwijfeld wel van de serie Starfell hebben gehoord van Dominique Valente en Veltman Uitgevers. In deze serie volgen we namelijk Willow Mos, een meisje dat de gave heeft om verloren dingen terug te vinden. Deze gave heeft ze al twee delen lang ontwikkeld, want voor dit deel verschenen Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag en Starfell: Het Vergeten Verhaal al. Ondanks dat ze al veel kwaad van de wereld verbannen lijkt te hebben, is het nog altijd niet rustig in het geliefde Starfell. De broeders van Wol en daarmee Silas hebben namelijk een verschrikkelijk plan in gedachten.


Er gebeuren vreemde dingen in Starfell. Er is plotsklaps namelijk besloten dat kinderen met magische gaven samen met kinderen zonder magische gaven naar één school mogen. Eerder werden deze kinderen resoluut van elkaar gescheiden. Willow Mos, ons hoofdpersonage, heeft alles door. Ze schrijft fanatiek in de krant dat Silas snode plannen heeft, maar niemand luistert naar haar. Het lijkt wel alsof iedereen doof is voor haar kritiek. Ze wordt langzamerhand voor gek verklaard en zelfs haar eigen familie geeft geen stuiver voor haar beweringen. Het duurt dan ook niet lang voordat haar eerste schooldag is aangebroken.


Op deze eerste schooldag gebeuren er meteen bizarre dingen. De meester klapt uit de school over de snode plannen die Silas en de Broeders van Wol hebben. Samen met Willows nieuwe vriendin Twist wordt er op onderzoek uitgegaan. Wat zijn Silas en de Broeders van Wol precies van plan? En welke rol speelt de subtitel van dit boek, Het Verdwenen Koninkrijk, daarin?


Starfell: Het Verloren Koninkrijk is zonder twijfel het meest volwassen boek dat de serie tot op heden heeft voortgebracht. Het boek is meer beschrijvend geschreven dan eerdere delen en ook de woordkeuze en zinsbouw is iets ingewikkelder dan in eerdere delen het geval was. Dit maakt Starfell: Het Verloren Koninkrijk dan ook echt een boek dat vanaf 10-jarige leeftijd geschikt is. Wie het verhaal begrijpt, zal een boek van ongeveer 280 bladzijdes voorgeschoteld krijgen dat een lange aanloop neemt naar een actievol en magisch einde. Een einde met een lach en een traan en mogelijkheden voor een vierde deel...

 

Dit boek is voor...

...lezers die de eerste twee delen fantastisch vonden

...jonge lezers die wat verder zijn in hun taalontwikkeling

...jonge dames die elke dag voor de spiegel hun eigen tovertrucs uitproberen

 

Samenvatting / Omslag


Voor het eerst in de geschiedenis van Starfell worden magische kinderen zoals Willow Mos toegelaten op 'normale' scholen. Willow vertrouwt het niet helemaal. Waarom zijn de regels opeens veranderd? Wanneer Willow en haar vrienden op onderzoek uitgaan, ontdekken ze duistere plannen die een gevaar vormen voor alle kinderen van Starfell. Willow moet alles op alles zetten om te voorkomen dat een machtig magisch voorwerp in verkeerde handen valt. En dat kan alleen als ze eerst een verloren koninkrijk opspoort dat duizend jaar geleden in het niets lijkt te zijn verdwenen...


Keer terug naar de betoverende wereld van Starfell voor Willows spannendste avontuur tot nu toe! Dominique Valente is geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar woont tegenwoordig in Suffolk met haar man en hun Engelse buldog, Fudge. Ze vult haar dagen met dromen en schrijven over chagrijnige monsters, gevederde draken en magie. Sarah Warburton studeerde illustratie aan de universiteit van Bristol, en maakte al tientallen boeken. Ze woont samen met haar man, twee kinderen en een humeurige cavia.

Comments


bottom of page