top of page

Storm & Bliksem en de vlucht van de cloudsurfers | Next-level VR-gaming


Ik ben al een tijdje gefascineerd door VR-gaming. Ik heb thuis onder andere een PlayStation VR2-bril liggen om het zelf mee te maken. Het is niet gek dat steeds meer kinderboeken tegenwoordig gamen als een van de belangrijkste onderwerpen omarmen. Er is namelijk een gigantisch grote groep kinderen die dagelijks veel gamet. Wanneer gamen ook een rol speelt in een kinderboek, dan kan dat net de brug vormen naar de benodigde leesmotivatie. Als er één schrijver is binnen het schrijversgilde dat gamen graag een rol laat spelen in zijn kinderboeken, dan is het Michael Reefs wel. Met Storm & Bliksem gaat hij hier nog een stapje verder in.


Wie Michael Reefs een beetje kent, roept ongetwijfeld meteen 'Tempeljagers!'. Deze serie staat bekend om zijn actie en moordende tempo. Hoewel deze serie gamen minder benoemd, is de schrijfstijl wel dermate vlot dat het lijkt alsof de lezer zich in een actiegame bevindt. Het eerste deel van De Tempeljagers vertoont bijvoorbeeld overduidelijke overeenkomsten met de game-franchise Uncharted van ontwikkelaar Naughty Dog. Waar het daar dus voornamelijk bij overeenkomsten bleef, gaan in de nieuwe serie Storm & Bliksem alle remmen los. De gelijknamige hoofdrolspelers worden namelijk ondergedompeld in een VR-wereld die zijn weerga niet kent.


De broers Storm & Bliksem leven hun leven op aarde. Samen met hun vader, want moeder is enkele jaren geleden zonder pardon vertrokken. Dit plotselinge vertrek doet nog altijd pijn, maar gelukkig hebben de broers samen met vader hun leven wel op de rit. Vader werkt wel belachelijk veel. Voor zijn werk maakt hij games en de nieuwste game is echt van een andere orde. Storm & Bliksem mogen de VR-game met gloednieuwe VR-brillen als eerste voor hun verjaardag uittesten. Hun eerste ervaring is adembenemend. Het lijkt allemaal zo echt!


Niet lang na hun eerste kennismaking, krijgen de broers via VR een hologram van hun moeder gezien. Storm & Bliksem krijgen te horen dat ze naar een wereld boven de wolken moeten reizen om daar een eeuwenoud kristal te bewaken. Een tikkeltje gespannen, onzeker maar tegelijkertijd enthousiast besluiten de broers het avontuur aan te gaan.


Wat volgt is een spetterend avontuur dat vanaf moment één al vol in de actie zit. Reefs heeft voor deze serie niet afgeweken van zijn oorspronkelijke schrijfstijl. Waar je bij veel boeken eerst de personages leert kennen voordat de hel losbarst, doet Reefs dat liever meteen. Die personages leer je wel kennen tussen de actiescenes door of soms zelfs tijdens de actiescenes. Het is een schrijfstijl die je moet liggen, maar voor veel kinderen is het hoge tempo een verademing. Reefs weet een magische wereld te creëren die de fantasie van kinderen weet te prikkelen, dat weet ik zeker. We zijn benieuwd waar Storm & Bliksem na dit eerste deel, dat een overduidelijk open einde heeft, uiteindelijk zullen belanden.


Inkijkexemplaar Storm en Bliksem
.pdf
Download PDF • 4.37MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...lezers die van een hoog tempo in boeken houden

...lezers die fan zijn van gamen

...liefhebbers van draken, want zag ik er nu een op de kaft?

 

Samenvatting/Omslag

Zet je schrap voor een episch avontuur op het land én in de lucht! De tweelingbroers Storm en Bliksem krijgen op hun twaalfde verjaardag een VR-bril van hun vader cadeau. Hiermee kunnen ze niet alleen gamen, maar ook naar een andere wereld reizen: een wereld boven de wolken! Daar is een strijd om een eeuwenoud kristal gaande en een oorlog tussen licht en duisternis staat op het punt om uit te breken. Storm en Bliksem moeten er alles aan doen om het kristal veilig te stellen! Samen met de dappere luchtpiraten, de Cloudsurfers, en een mysterieus meisje met de naam Skye gaan Storm en Bliksem op avontuur. Lukt het ze om het kristal te beschermen en de duisternis weg te houden?

Comments


bottom of page