top of page

Unlock 1 - Ontsnap uit de catacomben (10+) | Val niet in de handen van een bende!


Unlock 1, Ontsnap uit de catacomben, Fabien Clavel, Horizon Moon

Een nieuwe school is vaak het begin van een nieuw verhaal. Ik heb ook eens moeten switchen van school. Je begint helemaal opnieuw, maar het enige verschil is, dat je bijna de enige bent die opnieuw begint. Bestaande vriendschappen zullen verdergaan en de groepen waren al 3 jaar gevormd. Toch is het me gelukt om mijn weg te vinden op de middelbare school. Ook na een overstap van een andere school. Dat het me in Unlock 1 weer gelukt is om aan te sluiten bij een hele fijne groep, deed me dan ook zeker deugd!


Unlock 1 is niet een traditioneel boek, maar een boek in de vorm van een escaperoom. Het doel is om samen met je team te ontrafelen wat er met een jongen is gebeurd. Hij zou namelijk zijn ingemetseld in de muren van de school door een organisatie die zichzelf Odal noemt. Je start, samen met een groep die zichzelf de "Escape Geeks" noemt, met het zoeken van deze student. Dit doe je onder in de catacomben.


Aan het einde van ieder hoofdstuk staat er dan een puzzel of een opdracht. Als je de puzzel goed oplost, dan moet je verder lezen bij het nummer uit de puzzel. Zo kom je vanzelf bij de goede pagina uit en kun je het avontuur verder beleven. Als je een fout maakt, kun je weer terug naar de bladzijde ervoor en van daaruit kun je het opnieuw proberen. Kun je uit het boek ontsnappen en kun je de bende Odal uitschakelen? Vind je uiteindelijk de ingemetselde student? Dat lees je allemaal in het spannende avontuur van Unlock!


Dit enorm spannende verhaal is ook enorm leuk om in de klas te gebruiken. Door kinderen dit interactieve boek te laten lezen, lezen ze niet alleen, maar ze puzzelen en rekenen ook nog. Daar komt nog bij kijken, dat dit weer een heel nieuwe leeservaring geeft. Niet alleen de kinderen worden getest op hun leesvaardigheid, maar ook op andere vaardigheden. Ook zijn er kinderen die wel eens wat anders willen dan een boek dat ze achter elkaar moeten lezen. Met deze nieuwe "escapeboeken," ervaren ze ook iets anders. Je zou als leerkracht om ze te triggeren, de eerste puzzel samen kunnen doen. Kopieer de eerste puzzel en laat ze het in groepjes oplossen.


Unlock 1 - Ontsnap uit de catacomben heeft iets unieks. De escapeboeken zijn in opkomst, maar vaak misten ze een fijn of spannend verhaal. Dat maakt Unlock 1 een boek om te proberen. Niet alleen is het spannend, maar het is ook accuraat als het bijvoorbeeld gaat om de Parijse catacomben. In sommige aspecten is het verhaal nog niet fenomenaal of heel diepgaand, maar er is een start mee gemaakt. Wij hopen dat er nog velen boeken in dit genre volgen!


 

Dit boek raden wij aan voor:

... kinderen die houden van een goede puzzel

... lezers die gek zijn op spannende boeken

... iedereen die liever niet leest op bladzijde 666

 

Win nu een exemplaar van Unlock!

Deze actie loopt t/m 12 december 2021

 

Omslag/Samenvatting


Jij bent Alex. Samen met je vrienden, die net zoals jij fan zijn van spanning en mysteries, heb je de Escape Geeks opgericht. Jullie eerste missie: uitzoeken of het gerucht dat op school rondgaat, waar is. Jaren geleden zou een student in de kelders van de school ingemetseld zijn.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, ga je ondergronds. Maar een gevaarlijke organisatie, Odal, maakt het je niet makkelijk. Voor jou en je vrienden begint het avontuur nu echt...


Lossen jullie de puzzels op om ongeschonden uit de catacomben te komen?

Bình luận


bottom of page