top of page

Voor altijd - Een meeslepend liefdesdrama en een slagersvete

Bijgewerkt op: 29 mrt.

"Mijn hart kan maar één keer overslaan In ieder geval zonder jou, zou het kloppen overgaan Chirurgen kunnen nooit beweren Hoe ze die harten moeten opereren


Elke klop is voor jou Laten me weten dat ik van je hou Laat me weten dat je dat van mij doet

En dan klopt het!"


Ach de liefde, ze zouden er een boek over moeten schrijven. Dat is precies wat Pepijn Lievens waarschijnlijk ook dacht. In het boek Voor Altijd volgen we een prachtig liefdesverhaal van Rowad en Julie (de moderne Romeo en Julia). Wat moet je doen als je verliefd wordt op de grootste rivaal van je familie?


Voor Altijd gaat over de familie Vandersmissen en de familie Idrissi. De overgrootvader van Julie wilde een slagerij plaatsen op dezelfde dag als de familie Idrissi. Ze wisten het niet van elkaar, maar op precies dezelfde dag vinden er feestelijkheden plaats, naast elkaar. De Islamitische slagerij van Idrissi en de luxeslager Vandersmissen lopen beiden goed, maar ondertussen ontstaat er een vete.


Nadat er streken bij elkaar worden uitgehaald (nooit wordt bewezen of ze ook daadwerkelijk hierbij betrokken waren), daalt het vertrouwen. Abdel en Michel vertrouwen elkaar voor geen cent en hun kinderen (die op precies dezelfde dag geboren worden) mogen geen contact. En toch gebeurt het onvermijdelijke: ze worden stapelverliefd op elkaar. Eerst is het spannend om alles in het geheim te doen, maar houden ze hun liefde geheim? En kunnen ze dat, de liefde staande houden als alles geheim is?Voor Altijd is een moderne vertaling van Romeo en Julia. Het verhaal vertelt iets heel moois, maar ook iets tragisch: de liefde die nooit plaats kan vinden. Dat maakt ook het moderne Romeo en Julia zo prachtig. Julie en Rowad horen bij elkaar en de taal die Lievens gebruikt is magistraal. De verbindingen kloppen en de humor die daarbij gepaard gaat is ontzettend grappig. Een boek dat je laat lachen, huilen, ontsteken in woede en verzanden in verliefde gedachtes. Kortom een boek voor iedereen!

 

Dit boek raden wij aan voor...

... lezers die houden van liefde en tragedie

... lezers die geïnteresseerd zijn in de grootste schrijver allertijden: "Shakespeare"

... lezers die ook zó verliefd zijn, dat ze alles voor de ander zouden willen doen.

 

Samenvatting/Omslag


In een rustige straat in een grote stad liggen twee slagerijen, naast elkaar. Buren dus. Of nee, concurrenten. Sterker nog, rivalen.

Jarenlang al is er ruzie. Of laat ons maar zeggen: haat. Of nee, een regelrechte vete.

En dan wordt de dochter van slagerij Vandersmissen verliefd op de zoon van slagerij Idrissi, en omgekeerd. In het allergrootste geheim natuurlijk. Niemand mag het weten. Want de slagersmessen zijn geslepen. Maar als ze toch gaan daten, laait de oude ruzie in alle hevigheid op. Het liefdesverhaal van Rowad en Julie is een eigentijdse versie van Romeo en Julia. Een verhaal op leven en dood.


Commentaires


bottom of page