top of page

Vos & Haas - Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen | Koken met kinderen


Vos en Haas zijn iconische figuren in kinderboekenland. De twee vrienden maken de gekste avonturen mee en zijn terug te vinden in doe-boeken, voorleesboeken, zoekboeken en groeiboeken voor de jongste lezers. In verschillende verhalen van het duo hebben we echter ook wel eens wat gelezen over koken. Het nieuwe boek Vos & Haas - Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen leent zich het beste als kookboek voor de jonge Jamie Oliver's onder ons.


Het boek begint met een verveelde Vos. Hij wil graag iets te doen hebben, maar verveelt zich te pletter. Wanneer Haas aanraadt om eens een boek te gaan lezen, komt Vos op een idee. Er is een boek dat niet dik is, veel plaatjes heeft en gaat over lekkere dingen, namelijk een kookboek! Dat is het startsein voor Vos om al snel te beginnen aan lekkernijen als hete honingappel en appelflappen. Het is tevens het startsein voor het kookboek voor beginners.


Elk blokje aan recepten wordt in het boek ingeleid door een verhaaltje over Vos en Haas, maar ook Uil komt langs. Soepballetjes, hotdogs en groene soep komen allemaal voorbij. Al deze recepten worden op een laagdrempelige manier uitgelegd, waar zelfs stiekem de grootste volwassen leken in de keuken vrolijk van zullen worden. Verwacht niet dat dit boek voldoet aan de Schijf van Vijf, maar daar hebben wij uiteraard helemaal geen problemen mee als we zien wat voor lekkers er allemaal voorbij komt.


Vos & Haas - Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen is een heerlijk boek om samen met de jongste zoon of dochter te beleven. Lees de verhalen en breng samen de gerechten tot leven. Ook in de onder- en middenbouw op de basisschool is dit boek te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld kookouders.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...ouders die graag willen koken met hun kind.

...scholen die graag kookouders uitnodigen.

...volwassenen die totaal niet kunnen koken!

 

Samenvatting/Omslag

Vandaag komt Uil. Haas wil van alles bakken. Maar er is niets. Geen meel. Geen suiker. Geen melk. Geen honing. De kasten zijn leeg! Wat sneu. Uil is een gast. En gasten moet je verwennen. Hoe doe je dat als je niets kan bakken?

Een verrukkelijk voorleesboek Vos maakt zoete soep en ontdekt dat 'gras' best wel lekker kan zijn en Haas vraagt zich af hoe Uil kersen zaait...

Comments


bottom of page