top of page

Wat als prehistorische dieren vandaag leefden? | Geloof me, dat wil je niet


Laten we eerlijk zijn: de kwaliteit van photoshoppen en video-editen zorgt voor de nodige angst. Deepfake video's verschijnen steeds meer op het internet en doen je geloven dat er dingen zijn gebeurd die niet waar zijn. Maar tegelijkertijd leveren photoshop en video-edits ook mooie dingen op. Dat blijkt maar weer uit het boek Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?, waarin de meest gigantische, angstaanjagende en opvallende beesten uit de historie nog eens worden aangekaart.


Dat ze hebben bestaan hebben archeologen en wetenschappers al aangetoond. Dieren als de beëlzebufo, elasmosaurus en megalania hebben ooit op deze wereldbol rondgewandeld en gesprongen, maar hebben de tand des tijds niet doorstaan. Middels dit boek kunnen jonge lezers de dieren toch nog eens in ogenschouw nemen en dankzij photoshop levert dit meer realistische plaatjes op dan ooit tevoren. Zo zien we een Arthropleura (een soort gigantische duizendpoot) op een keukentafel een angstaanjagende bewoner confronteren en een Estemmenosuchus (een zoogdierachtig reptiel dat veel weg heeft van een nijlpaard en neushoorn) in gevecht met een leeuw. De afbeeldingen worden ondersteund met een een lijstje aan informatie (fonologische uitspraak, lengte, gewicht en periode van leven) en korte, bondige tekstfragmenten.


Het ene dier dat in deze hippe encyclopedie voorkomt zal wat bekender zijn dan de ander. Wat opvalt is dat de survivalgame ARK: Survival Evolved (gespeeld door menig basisschoolleerling en middelbare scholier) veel van deze dieren herbergt. Denk hierbij aan de Titanoboa, Beëlzebufo, Moschops, Megalodon en Meganeura. Voor kinderen die deze game nog wel eens spelen, is dit dus al helemaal een boek dat tot de verbeelding spreekt.


Al met al is Wat als prehistorische dieren vandaag leefden? een kleurrijk boek met prachtige foto's. Door de lijstjes met weetjes en de korte, bondige teksten is het prettig leesbaar en steek je in relatief korte tijd veel op van dieren die (al dan niet gelukkig) niet meer op onze aarde rondlopen. Een aanrader voor ieder kind dat gefascineerd is door dino's en andere uitgestorven dieren!

Dimetrodon valt surfer aan
 

Wij raden dit boek aan voor...

...kinderen die houden van dino's en uitgestorven dieren

...kinderen die van informatieve boeken houden

...echte dierenliefhebbers

 

Samenvatting / Omslag

Wat als prehistorische dieren vandaag leefden? Dinosaurussen kent iedereen. Maar wist je dat er in de oertijd ook een heleboel andere kolossale dieren leefden? Wel, stel je nu eens voor dat die vandaag nog bestonden. Dat kan niet, of wel? Die beesten stierven toch miljoenen jaren geleden uit? Maar wat als dat niet was gebeurd, en... * de 8 ton zware sarcosuchus verscheen in een metrostation? * de megalania, een 7-meter lange hagedis, bij je thuis langskwam voor een lekker hapje? * de paraceratherium, het grootste landzoogdier ooit, door de stad sjokte? Je ziet het op de fantastische foto's in dit boek! Ben jij moedig genoeg om dit boek te openen en monsters als de beëlzebufo, smilodon en inostrancevia in de ogen te kijken? Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.

Commentaires


bottom of page