top of page

Wat wil ik worden? (4+) | Durf te dromen


Weten wat je worden wilt is zo makkelijk nog niet. Heel veel jongeren kampen met keuzestress. Wat is het beroep dat het beste bij ze past? Jagen ze hun droom achterna met de kans dat het faliekant mislukt? Of kiezen ze voor zekerheid en een goed salaris, ook al klinkt de baan niet echt om van te dromen. Ondanks het aanbod aan beroepskeuzetesten en informatiefolders is en blijft het lastig om je hart te volgen, omdat dit simpelweg soms de nodige risico's met zich meebrengt. Het boek Wat wil ik worden? legt deze angst aan de kant en neemt je mee in een kleurrijke reis langs vele beroepen die een kind al in een vroeg stadium van zijn ontwikkeling kan tegenkomen.


''Je kunt dromen hebben, ook al ben je klein. Als je in jezelf gelooft, kun je alles zijn.' Het is één van de eerste zinnen die in het prentenboek van Lucy Fleming, Frances Stickley en Veltman Uitgevers terug te vinden is. Het is alleszeggend voor de reis die de lezer in het boek meemaakt. Beroepen als circusclown, technicus en piloot passeren de revue, terwijl ook fictieve beroepen als een superheld voorbij komen.


Dit alles wordt op rijm en met prachtige illustraties aan de lezer voorgeschoteld. Wie langer over het verhaal nadenkt, komt ongetwijfeld terecht in het dilemma dat in de inleiding van deze bespreking al naar voren kwam. Durf jij je dromen na te jagen, ook al is dat misschien niet de 'slimste' optie? Dit maakt Wat wil ik worden? een leuk boek om aan kleuters voor te lezen, maar kan misschien zelfs nog een volwassene aan het denken zetten.

 

Wij raden dit boek aan voor...

...leerkrachten die over beroepskeuzes willen praten

...jonge kinderen die wel wat inspiratie kunnen gebruiken voor het spelen

...leerkrachten die met de kinderboekenweek 2021 aan de slag gaan

 

Samenvatting / Omslag Je kunt grote dromen hebben, ook al ben je klein. Als je in jezelf gelooft, kun je alles zijn! Een piraat, een dokter of een technicus? Waar je vandaag van droomt, kun je later echt worden. Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021.

Comments


bottom of page