top of page

Word nooit groot (4+) | Meesterverteller Roald Dahl gevat in een prentenboek


Wie enige affiniteit heeft met kinderboeken, moet wel van meesterverteller Roald Dahl hebben gehoord. De auteur van succesverhalen als De GVR, Mathilda en Sjakie en de Chocoladefabriek wist magische werelden neer te pennen die vaak werden geïllustreerd door Quentin Blake. Hoewel laatstgenoemde dus vaak het tekenwerk voor zijn rekening nam, heeft hij nu de stoute schoenen aangetrokken. Met zijn prentenboek Word nooit groot probeert hij nu het vermoedelijke levensmotto van Roald Dahl te vatten in een prentenboek.


Word nooit groot is een boodschap aan alle kinderen van nu. Kinderen die worden verteld wat er allemaal wel en niet mag. Eigenlijk vooral wat er niet mag. Het boek praat tegen de lezer, daagt uit en inspireert. Het boek is niet bedoeld voor kinderen die gehoorzaam, lief en zoet zijn. Dat is wat aan het begin van het boek al eventjes duidelijk wordt gemaakt.

''Ben jij gehoorzaam. lief en zoet? Doe jij altijd braaf wat moet? Dan heb ik niet zo'n leuk bericht...Doe -hup- dit boek maar snel weer dicht!

Word nooit groot stelt vervolgens de gekste situaties voor, zoals bijen in je onderbroek of het verven van je tong, maar bouwt op naar een interessante climax. Het daagt je uit om je wél te onderscheiden en groot te durven dromen. Til iets zwaars met je gedachten, word de eerste dierentolk van een pratend berenvolk of word worstelaar of haarkunstenaar! Niets is te gek en dat moet je vooral in gedachten houden. Hoewel de wereld je zal uitlachen of het je moeilijk zal maken, moet je geloven in jouw droom. Het boek sluit af met de veelzeggende leus: Stijg uit boven de middenmoot, maar... beloof één ding: word groots, nooit groot.

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van Roald Dahl!

...lezers die in hun dromen willen blijven geloven.

...de niet zo brave lezertjes onder ons, zoals het boek al voorschrijft!

 

Samenvatting / Omslag


Word nooit groot is een prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl: Never grow up. De fantastische illustraties zijn gemaakt door Quentin Blake.


Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…!


Dit prentenboek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid en zal alle fans van Roald Dahl aanspreken, jong en oud!

Comments


bottom of page