top of page

Yannicks reis door Araluèn: De Grijze Jager deel 15&16 | De vermiste prins en de vlucht uit Falaise

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023


De Grijze Jager staat er om bekend dat het een aantal delen heeft binnen het groter aantal delen. Zo hebben boek 1 t/m 4 met elkaar een groot verband, omdat dit gaat over het IJzige land Skandië. Boek 5 en 6 horen bij elkaar, want dit gaat echt over de Magiër van Macindaw, Boek 7 gaat over een avontuur in Arridië en staat op zichzelf. Boek 8 en 9 gaat over Halt in zijn geboorteland. Deel 10 staat op zichzelf in Nihon-Ja. Zo kan ik nog wel even doorgaan. John Flanagan heeft deel 15 en 16 weer aan elkaar gelieerd en er is een grote cliffhanger aan het einde van deel 15. De avonturen vinden plaats in Gallica en doen me erg denken aan Frankrijk. Maar dan een corrupt Frankrijk, maar wat moeten daar Aralueense jagers? Je leest het in De Grijze Jager deel 15 en 16.

Op een dag verschijnen er twee mannen met een gezelschap in het kasteel Araluen. Ze zijn op bezoek bij koning Duncan. Een beetje uit de hoogte zijn ze wel en wanneer ze aan het eten zijn, vragen ze aan koning Duncan om hun zoon te bevrijden. Hun zoon wordt namelijk gevangen gehouden door baron de Lassigny. Baron de Lassigny is waarschijnlijk een coup aan het voorbereiden tegen de koning en kan daar zijn zoon wel als wisselgeld voor gebruiken. De oplossing zouden ze kunnen vinden in de mysterieuze Jagers uit Araluen.


Koning Duncan wil het in eerste instantie niet, maar als heer Anton vertelt dat baron de Lassigny ook wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn voor Araluen, besluit Duncan toch overstag te gaan. Hij neemt een besluit en wil Will en Maddie sturen. Iets waar prinses Cassandra het absoluut niet mee eens is (omdat Maddie haar dochter is). Toch besluit ze overstag te gaan als ze bij niemand steun kan vinden. Maar aan welke gevaren stelt Cassandra haar dochter bloot? En welke vermomming moet Maddie hebben, aangezien ze geen aanwijsbaar talent heeft? Je leest het in De Grijze Jager deel 15 en 16.


Deel 15 en 16 van De Grijze Jager zijn weer meeslepend, spannend en nu begint de reeks wel erg vertrouwd te voelen. Je voelt je steeds meer vertrouwd bij de personages van de Grijze Jager en de fantastische karakters die ze hebben. De onbehouwen Arnaut, de norse Halt, de vriendelijke doch sarcastische Will en de pittige Maddie. Ze werken fantastisch samen en zorgen voor veel hilariteit in het boek. Tegelijkertijd zie je de prachtige reizen en kastelen helemaal voor je en één ding is zeker: Je wilt deze mensen niet als tegenstander! Als je dat na 16 delen nog niet weet, leef je echt onder een steen!


Even een laatste persoonlijke noot. Ik ben door de delen heen van De Grijze Jager! Ik kan je vertellen dat het een verslaving is geweest. Ook is John Flanagan nog niet klaar met het schrijven van delen. Dus ik zal het volgende deel, De wolven van Arazan, ook bespreken. Ik zie je dan graag weer hier!


Leesfragment De vermiste Prins
.pdf
Download PDF • 18.17MB
Leesfragment vlucht uit Falaise
.pdf
Download PDF • 871KB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van spanning, vechten en avontuur

... iedereen die gek is op het Franse land en leven

... Een ieder die zich ook te goed voelt om door een vuilnistunnel te lopen

 

Samenvatting/Omslag:


De vermiste prins

'De vermiste prins' is deel 15 van de spannende internationale bestsellerserie 'De Grijze Jager' van John Flanagan. Alleen in Nederland en België zijn er van deze fantasyreeks al meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht.


De koning van Gallica heeft in 'De vermiste prins' de hulp nodig van koning Duncan en zijn Grijze Jagers. Zijn zoon, de prins, is vermist. Hij is gegijzeld door een kwaadaardige baron. Will en zijn leerling Maddie moeten proberen hem op te sporen en te bevrijden. Ze doen zich voor als jongleurs. Zo hopen ze de baron ervan te overtuigen hen zijn burcht binnen te laten. Maar al snel komen Will en Maddie erachter dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Is de koning van Gallica zelf wel te vertrouwen? En wie is toch die mysterieuze figuur die hen lijkt te volgen? Voor lezers vanaf 10 jaar.


De vlucht uit Falaise

'De vlucht uit Falaise' is deel 16 van de spannende internationale bestsellerserie 'De Grijze Jager' van John Flanagan. Alleen in Nederland en België zijn er van deze fantasyreeks al meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht.


In 'De vlucht uit Falaise' lees je hoe het verdergaat met Maddie en Will na de spannende cliffhanger van boek 15 ('De vermiste prins'). Will en Maddie zijn gevangenen van de machtsbeluste baron Lassigny, die ook de prins heeft ontvoerd die zij hadden willen bevrijden. Kunnen ze ontsnappen en hun missie voltooien door de prins veilig thuis te krijgen? De situatie lijkt almaar slechter te worden. De baron speelt een vuil spelletje en de prins berust in zijn lot. Alle hoop op ontsnapping lijkt verloren - maar dan krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Het blijkt maar weer eens dat Grijze Jagers nog niet zo makkelijk opgeven, hoe onmogelijk de missie ook lijkt. Voor lezers vanaf 10 jaar.

bottom of page