top of page

Yannicks reis door Araluèn: Grijze Jager deel 2 - De Brandende Brug

Bijgewerkt op: 14 feb. 2022De Grijze Jager deel 1 was nog maar een kleine aanloop naar het spectaculaire 2e deel van De Grijze Jager. Morgarath is van plan om Araluèn nog niet op te geven. Daarvoor heeft Morgarath een duivels plannetje bedacht. Hij laat de Jagers een plan ontdekken, dat helemaal geen plan is. Langzaamaan in het verhaal voel je dat de boodschap ernstig serieus wordt genomen door koning Duncan en zijn metgezellen.


Om steun te zoeken bij de buurlanden worden de Grijze Jagers op pad gestuurd. Omdat Will zo'n grote bijdrage heeft geleverd en zijn sporen heeft verdiend, mag Will mee met Gilan (ex-leerling van Halt). Ook Arnaut heeft vrijuit gekregen van zijn baas om mee te gaan. Ze moeten naar Celtica, een land dat bekend staat om zijn mijnbouw. Echter als ze in Celtica komen, is er niets te zien. Alle huizen zijn leeg. Wat zou daar gebeurd zijn?

Lukt het Will om Araluèn en ook zichzelf te redden uit die hachelijke situatie?
De grijze jager, Part 2, Deel 2, Boek 2, de brandende brug, omslag, Halt, Will, The Ranger's apprentice

Als ze achter de waarheid komen, staan Gilan, Will en Arnaut voor een aantal heel lastige keuzes. Keuzes die gemaakt worden op leven en dood en op het voortbestaan van het koninkrijk Araluèn. Namelijk een keuze over Wargals, huursoldaten en een brug die erg gevaarlijk zijn. Lukt het Will om Araluèn en ook zichzelf te redden uit die hachelijke situatie?


Deel 2 van de Grijze Jager is een enorm sterk deel. Het bevat veel actie, intriges en onverwachte plotwendingen. Ook zal Morgarath zich in dit deel uitbundig laten zien en komen er een aantal veelzijdige karakters het verhaal van Will in wandelen. Dus hou je van spanning, intriges, enge wezens en grappige situaties, dan is dit deel voor jou. Het is natuurlijk wel aan te raden om ook deel 1 eerst te lezen, wil je het plot enigszins snappen.

 

Dit boek is voor...

...lezers die houden van vechten en spanning

...lezers die houden van een goede list en een plotwending

...lezers die ook wel eens iets in de fik willen zetten.

 

Samenvatting / Omslag


Terwijl men zich in het koninkrijk van Araluen voorbereidt op de oorlog tegen Morgarath, vergezellen Will en Arnaut de Grijze Jager Gilan op een missie naar Celtica. De dorpen in Celtica blijken uitgestorven te zijn. Alleen het uitgehongerde meisje Evanlyn kan hun vertellen waarom: Morgarath heeft zijn leger van Wargals gestuurd om de Celten te onderwerpen. Gilan keert direct huiswaarts om dit nieuws aan de koning over te brengen. Intussen ontdekken Will, Arnaut en Evanlyn de werkelijke redenen van Morgaraths handelen: alles wijst op een verrassingsaanval op het koninkrijk. Zullen de vrienden dit onheil weten te voorkomen?


Comments


bottom of page