top of page

Yannicks reis door Araluèn: Grijze Jager deel 3 - Het ijzige land (spoilers)

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023De Grijze Jager, The Ranger's apprentice, the icebound land, het ijzige land, titel, Pijl en boog, Will, Evanlynn, Halt, Arnaut

Natuurlijk zal ik in dit deel een aantal spoilers vertellen. Mijn excuses, maar ik kom er bijna niet onderuit. Het einde van deel 2 De Brandende Brug is dat Will met Evanlynn (die eigenlijk Cassandra heet), door Erak zijn meegenomen. Erak is een woeste Skandiër en was Halt net te snel af. De boot is vertrokken en Will en Evanlynn zijn meegenomen naar Skandië om daar verkocht te worden als slaaf. Kan Halt ze redden?


Het verhaal begint natuurlijk op de Skandische boot. Erak vaart rustig, maar komt uiteindelijk in een storm terecht. Ze moeten schuilen op een eiland redelijk vlak voor de kust van Skandië (Sorghijl). Daar leert Erak zijn nieuwe slaven goed kennen. Will en Evanlynn moeten alle klusjes doen voor de bemanning van Erak. Erak weet dat hij ze moet verkopen, maar komt ook te weten dat de koning van Skandië, heel kwaad is op koning Duncan. Ze moeten er alles aan doen om de identiteit van Evanlynn verborgen te houden. Gaat dit ze lukken?

De Grijze Jager, The Ranger's apprentice, the icebound land, het ijzige land, titel, Pijl en boog, Will, Evanlynn, Halt, Arnaut

Ondertussen wil Halt Will redden, maar waart er in Araluèn een schurk (Foldar) rond. Koning Duncan vindt hem te belangrijk en hij wil dat die wordt opgepakt door de Grijze Jagers. Halt mag niet op zoek naar Will en dat frustreert. Zeker als Foldar een aantal copycats heeft die een slaatje proberen te slaan uit de angst van de inwoners van Araluèn. Lukt het Halt om weg te komen uit het koninkrijk en Will te redden uit een hachelijke situatie?


In het derde deel zul je buiten Araluèn treden. Je wordt meegenomen naar het ijzige Skandië en het corrupte Gallica. Daar komen weer een aantal hele sterke figuren tevoorschijn die het gemunt hebben op Will, Halt en Evanlynn. Ook komt er een oude bekende in terug die Halt een handje probeert te helpen. Het spannende verhaal eindigt redelijk open. En laat je bijna snakken naar deel 4! De reeks is nu bijna net zo verslavend als warmtekruid ;-).

 

Dit boek is voor...

... lezers die houden van avontuur en reizen

... lezers met een sterke maag

... lezers die tegen een beetje kou kunnen

 

Samenvatting/Omslag

Will en Evalyn zijn na een hevige strijd met hun vijand Morgarath gevangengenomen door Erak, de aanvoerder van de Skandiërs, die hen ontvoerd heeft naar het ijzige Skandia. Halt, de mysterieuze Grijze Jager, gaat hen achterna en zet alles op alles om zijn leerling te redden. Op deze zware en gevaarlijke missie wordt hij vergezeld door Arnaut, Wills beste vriend. Samen slaan ze onderweg tal van aanvallen af. Maar lukt het ze ook om Will en Evalyn te behoeden voor een leven als slaaf?


Comments


bottom of page