top of page

Yannicks reis door Araluèn: Grijze Jager deel 4 - De dragers van het Eikenblad


De Grijze Jager deel 4; De dragers van het eikenblad; omslag; Will; Halt; Cassandra; Evanlynn; Arnaut; Erak; omslag, flaptekst

Is de vijand van je vijand vanzelfsprekend een vriend? Dat is wat je je moet afvragen en zeker in dit 4e deel van De Grijze Jager. Stel je voor dat je een pestkop in je klas hebt. Laten we hem voor de zekerheid Martin noemen. Hij treitert jou op alle manieren die er mogelijk zijn. Jij probeert hem te verslaan, of ver van hem te vluchten en op dat moment staat er een grotere en sterkere pestkop op. Hij heet Johnny. Johnny zal, en je weet het zeker, Martin verslaan. Maar de vraag is, zit jij daar op te wachten? Want Martin kende je al en je weet zeker dat je sterker bent, maar wat nou als Johnny een gelijkwaardige tegenstander is en hij Martin omver beukt. Dan heb jij ook een probleem. Het precieze dilemma in deel 4 van De Grijze jager.

Enne...oh ja. Dit stuk bevat spoilers voor deel 1 t/m 3. Dus heb je die nog niet gelezen, lees dan de eerdere reizen door Araluèn.


Will en Evanlynn zijn aan het ontsnappen en hebben een hutje op de berg gevonden. Daar komt Will bij van zijn verslaving. Hij weet op een dag weer wie hij is en kan zich alleen een enorme waas herinneren. Ook herinnert hij zich wie Evanlynn is (prinses Cassandra, dochter van de koning van Araluèn). Ze besluiten binnen een paar dagen te vertrekken uit het ijzige Skandia, maar een paar dagen voordat dat gebeurt komt Cassandra niet thuis.


De Grijze Jager deel 4; De dragers van het eikenblad; omslag; Will; Halt; Cassandra; Evanlynn; Arnaut; Erak; afbeelding, pijl en boog

Cassandra wordt gevanggenomen door de Temujaistam. Die zijn naar Skandië afgereisd om Skandië te veroveren. Ook Halt en Arnaut stuiten op dit probleem als ze de grens bij Skandië oversteken om Will en Evanlynn te bevrijden. Uiteindelijk komen ze bij elkaar uit en vinden ze Evanlynn gevangen. Will probeert haar te redden, maar is nog te zwak om het tegen deze zes woeste strijders op te nemen. Gelukkig komen Halt en Arnaut te hulp. Als ze onderweg Erak tegenkomen, besluiten Halt en het gezelschap de Skandiërs te helpen. Maar willen de Skandiërs dat wel? Wat doen Skandiërs met de twee weggelopen slaven (die Will en Cassandra toch nog zijn)? En kunnen de Skandiërs de strijd tegen de Temujai wel aan, ook met hulp van de mensen uit Araluèn?


Deel 4 van De Grijze jager is dynamischer dan ooit. Er gebeuren enorm veel dingen die spannend zijn. Daar waar deel 3 duidelijk een soort tussenboek was, om uit te leggen hoe het er in Skandië aan toe ging, is deel 4 veel heftiger. Met een grote slag, de interne spanningen en een verrader, maar ook gevoelens als jaloezie, afgunst, eer, vriendschap en liefde is dit een zeer compleet deel. Met dit boek sla je echt een nieuwe slag en dat maakt je verslaving aan De Grijze Jager compleet!

 

Dit boek is voor...

... lezers die houden van uitgebreide oorlogsstrategieën

... lezers die houden van spanning en avontuur

... lezers met een korte spannings"boog"


 

Samenvatting/Omslag

Als de lente aanbreekt en Will en Evanlyn eindelijk kunnen ontsnappen uit Skandia, wordt Evanlyn ontvoerd door mysterieuze ruiters. Will schiet haar te hulp, maar verzwakt als hij is, kan hij niet op tegen zes woeste Temujai-krijgers. Gelukkig is Halt, de Grijze Jager, in de buurt om te helpen. Samen komen ze erachter dat de ruiters de voorhoede vormen van een grote aanvalsmacht van Temujai, die het op de Skandiërs hebben gemunt. En ook al vertrouwen de Skandiërs Will en de zijnen niet, ze kunnen niet anders dan hulp van onze vrienden uit Araluen accepteren.

Comments


bottom of page