top of page

Zombies op school | Na dit boek sta je nooit meer stil

Als er één griezelig figuur is dat nog altijd mateloos populair is, dan is het de zombie. De zombie is in menig game en serie nog altijd een populair figuur. Debutant Marieke Boeijen had kennelijk ook een goede connectie met de ondode wezens, want het leverde haar genoeg inspiratie op voor het kinderboekendebuut Zombies op School, dat verscheen bij uitgeverij Lannoo.


Dit boek vertelt het verhaal van Mick, een bovenbouwer die overduidelijk aan het eind van zijn basisschoolcarrière zit. Hij werkt aan een kerstmusical, waarbij hij de fantastische rol van kerstboom mag vertolken. Een nieuwe jongen in de groep, genaamd Midas, verdwijnt vrij snel na zijn komst. Hij is vermist en niemand heeft hem meer gezien. Tot overmaat van ramp gedraagt zijn beste vriend Jimmy zich sinds de verdwijning uitermate vreemd. Wat is er met hem gebeurd? Mick zit met de handen in het haar.


Via zijn klasgenoten komt Mick erachter dat hij een tante heeft. Hier wist hij niks van, maar uit nieuwsgierigheid gaat hij op onderzoek uit. Hij ontdekt een tante te hebben die hem vertelt dat er vandaag de dag nog altijd zombies leven. Zombies staan op uit de dood en hebben een beperkte tijd de mogelijkheid om het lichaam van andere mensen over te nemen. Het is haar man overkomen en het zou zo maar eens kunnen dat ook Jimmy niet meer is wie hij een paar weken terug was. Zombies... bestaan ze dan echt?


Mick gaat samen met zijn tante en vriendinnen op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen. Ze ontdekken inderdaad dat er meerdere zombies in hun dorp te vinden zijn. Waar komen ze vandaan en wat zijn ze van plan. En ziet hij de echte Jimmy ooit nog terug?


Zombies op school is een geslaagd debuut van Marieke Boeijen, dat niet alleen qua inhoud, maar ook door de illustraties van Geert Gratama doet denken aan Bureau Speurneus van Jozua Douglas. Het boek leest snel weg en is nergens echt eng. Het is een laagdrempelig boek voor kinderen die van spanning en monsters houden, maar zich niet de stuipen op het lijf willen jagen. Zombies op school bevat zombies, maar vooral ook een vleugje humor en een avontuur waarbij je voor je het weet aan het einde bent.


Inkijkexemplaar Zombies op school
.pdf
Download PDF • 1.76MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van Bureau Speurneus.

...lezers die houden van monsters, maar niet houden van enge boeken.

...iedereen die wel eens stil staat. Niet doen mensen!

 

Samenvatting/Omslag

Mick en Jimmy zijn beste vrienden. Tot Jimmy tijdens een repetitie voor de schoolmusical spoorloos verdwijnt. Wanneer hij weer opduikt, lijkt hij een andere jongen.

Nog mysterieuzer wordt het wanneer een klasgenoot beweert dat Micks tante meer weet over Jimmy’s vreemde gedrag. Mick heeft namelijk helemaal geen tante. Kan hij samen met zijn vrienden de waarheid achterhalen?

Een griezelig goed geschreven debuut met veel humor.

Over duistere krachten, hechte vriendschap en jezelf overstijgen.

Comments


bottom of page