Geef jouw leesonderwijs een boost!

Het leesonderwijs in Nederland staat onder druk. We bungelen in Europa onder aan de lijst wat betreft de leesmotivatie van kinderen. Maar waarom? Dat is toch helemaal niet nodig? 

 

We merken dat veel leerkrachten graag willen dat de kinderen in hun groep met enthousiasme lezen, maar de expertise en tijd ontbreekt om hier mee aan de slag te gaan. Daarom willen wij graag onze handen voor jullie uit de mouwen steken!

De Leesdetectives bij jou op school

Ons aanbod

 

 

Workshop Leesboost (Midden- en bovenbouw, VO)

 

Doel: Het boosten van de leesmotivatie.
Duur: 45 – 60 minuten

Inhoud: In deze workshop gaan we met een actieve

werkvorm aan de slag om de leesmotivatie van de

kinderen van een impuls te voorzien. Hiervoor nemen

wij zelf gloednieuwe en aansprekende boeken mee,

maar wanneer de schoolbieb toereikend is, pakken we daar ook graag boeken vandaan. De kinderen kunnen na onze workshop in dat geval namelijk meteen aan de slag met de gepromote boeken!

Prijs: 100 euro per workshop

BookScape (Midden- en bovenbouw, VO)

Doel: Boosten van de leesmotivatie en samenwerking tussen kinderen.
Duur: 60 – 75 minuten

Inhoud: De kinderen gaan aan de slag met onze BookScape, waarbij ze puzzels moeten oplossen aan de hand van kinderboeken. Hierdoor maken ze op speelse wijze kennis met de nieuwste kinderboeken. De kinderen werken in kleine groepjes aan verschillende puzzels middels een doordraaisysteem. Uiteindelijk bespreken we samen de gezamenlijke antwoorden en kijken we of de BookScape succesvol is gehaald!

Prijs: 100 euro per BookScape

BiebScan

Doel: Het in kaart brengen van de schoolbibliotheek.
Duur: Op aanvraag

Inhoud: Het onderhouden van een adequate schoolbibliotheek kost tijd, inspanning en kennis. De wereld van kinderboeken verandert snel en wat vijf jaar geleden in trek was, is vandaag misschien helemaal uit. Wij steken graag de handen uit de mouwen om de schoolbieb te scannen en te vertellen waar de hiaten zitten. Vervolgens kunnen wij op afspraak de bieb aanvullen, praktisch inrichten en aankleden, zodat er een prachtige bibliotheek achterblijft wanneer wij de deur achter ons dichttrekken. Als er iets essentieel is voor de leesmotivatie van kinderen, dan is het wel een verzorgde en inhoudelijke schoolbibliotheek.

Prijs: Op aanvraag

Tip: Combineer de BiebScan met een Leesboost om direct jouw nieuwe biebpareltjes in de spotlights te zetten!

 

Lessenreeks leesmotivatie
(Midden- en bovenbouw, 7 lessen)

Doel: Kinderen maken kennis met de nieuwste boeken, ontdekken hun eigen voorkeuren en worden zelf boekpromoters.
Duur: 45 – 60 minuten

Inhoud: In deze lessenreeks trekken we alles uit de kast als het gaat om leesmotivatie. We beginnen met het in kaart brengen van de leesvoorkeuren van kinderen. Vervolgens starten we met het enthousiasmeren van de leerlingen door met de nieuwste boeken aan de slag te gaan via verschillende werkvormen. Uiteindelijk maken de kinderen voor een green screen hun eigen promotiefilmpje, waardoor de hele klas op de hoogte wordt gebracht van elkaars ontdekkingen!

Prijs: 750 euro per lessenreeks
 

Lessenreeks leesmotivatie+ !

Voor een kleine meerprijs (800 euro totaal) laten we na elke workshop een gloednieuw boek achter voor de groep. Zo kunnen ze meteen aan de slag dat waar ze enthousiast van zijn geworden!

Inspiratieles prentenboeken (Onderbouw)

Doel: Het boosten van de leesmotivatie
Duur: 45 – 60 minuten

Inhoud: In deze workshop trekken De Leesdetectives de stoute schoenen aan en brengen ze prentenboeken op allerlei manieren tot leven. Kinderen worden actief betrokken bij de verhalen om mee te denken over de situaties en worden soms gevraagd ook zelf mee te doen!

Prijs: 100 euro per inspiratieles

N.B. In overleg kun je de behandelde prentenboeken meteen bijbestellen!

Inspiratielezing  (Schoolteam)

Doel: Op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkeling in wereld van kinderboeken en inspiratie opdoen voor leeslessen.
Duur: Op aanvraag

Inhoud: Het is niet zo gemakkelijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen die elkaar in de wereld van kinderboeken opvolgen. In deze inspiratielezing nemen we teams mee in de nieuwste ontwikkelingen, bespreken we leesactiviteiten en is er tijd voor een quizje. Geen zware kost of saaie hap dus, maar lekker aan de slag!

Prijs: Op aanvraag

N.B. Is de school binnen een straal van 20 km vanaf Vlaardingen? Dan rekenen wij geen reiskosten. Woon je verder dan 20 km bij ons vandaan, dan rekenen wij 19 cent per kilometer aan reiskostenvergoeding.

Sbox.png
245448037_406433204429182_208700973516448827_n.jpg
Kikker en Pad

Vraag nu vrijblijvend informatie aan!

Ik heb interesse in:
whatsapp-logo.png
De beller
(en apper)
is sneller!

      0630581292

Bedankt voor de inzending!