top of page

Geef jouw leesonderwijs een boost!

Het leesonderwijs in Nederland staat onder druk. We bungelen in Europa onder aan de lijst wat betreft de leesmotivatie van kinderen. Maar waarom? Dat is toch helemaal niet nodig? 

 

We merken dat veel leerkrachten graag willen dat de kinderen in hun groep met enthousiasme lezen, maar de expertise en tijd ontbreekt om hier mee aan de slag te gaan. Daarom willen wij graag onze handen voor jullie uit de mouwen steken!

Ons aanbod

 

 

Leesboost (Midden- en bovenbouw, VO)

 

Doel: Het boosten van de leesmotivatie.
Duur: 45 minuten

Inhoud: In deze workshop gaan we met een actieve

werkvorm aan de slag om de leesmotivatie van de

kinderen van een impuls te voorzien. Hiervoor nemen

wij zelf gloednieuwe en aansprekende boeken mee,

maar wanneer de schoolbieb toereikend is, pakken we daar ook graag boeken vandaan. De kinderen kunnen na onze workshop in dat geval namelijk meteen aan de slag met de gepromote boeken!

Voor meer informatie, klik hier.

Leesboost XL (Midden- en bovenbouw, 5 lessen)

Doel: Kinderen maken kennis met de nieuwste boeken, ontdekken hun eigen voorkeuren en en leren boeken te kiezen.
Duur: 45 minuten

Inhoud: In deze lessenreeks trekken we alles uit de kast als het gaat om leesmotivatie. We beginnen met het in kaart brengen van de leesvoorkeuren van kinderen. Vervolgens starten we met het enthousiasmeren van de leerlingen door met de nieuwste boeken aan de slag te gaan via verschillende werkvormen. Uiteindelijk sluiten we de lessen af met een BoekEscape, waarin kinderen aan de hand van boeken een mysterie moeten oplossen.

 

Voor meer informatie, klik hier.
 

BoekEscape (Midden- en bovenbouw, VO, boekhandels en bibliotheken)

Doel: Boosten van de leesmotivatie en samenwerking tussen kinderen.
Duur: 45-60 minuten

Inhoud: Ben je op zoek naar een unieke en boeiende manier om leesmotivatie bij kinderen te stimuleren? Maak dan kennis met BoekEscapes - een revolutionaire combinatie van leesplezier en avontuurlijke Escape Room-ervaringen, speciaal ontworpen voor kinderen van groep 4 tot en met de brugklas.

Voor meer informatie, klik hier.

BiebScan

Doel: Het in kaart brengen én aanpakken van de schoolbibliotheek.
Duur: Op aanvraag

Inhoud: Het onderhouden van een adequate schoolbibliotheek kost tijd, inspanning en kennis. De wereld van kinderboeken verandert snel en wat vijf jaar geleden in trek was, is vandaag misschien helemaal uit. Wij steken graag de handen uit de mouwen om de schoolbieb te scannen en te vertellen waar de hiaten zitten. Vervolgens kunnen wij op afspraak de bieb aanvullen, praktisch inrichten en aankleden, zodat er een prachtige bibliotheek achterblijft wanneer wij de deur achter ons dichttrekken. Als er iets essentieel is voor de leesmotivatie van kinderen, dan is het wel een verzorgde en inhoudelijke schoolbibliotheek. Het laten uitvoeren van een Biebscan is vrijblijvend.

Voor meer informatie, klik hier.

Inspiratieworkshops  (Schoolteams)

Doel: Op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkeling in wereld van kinderboeken en inspiratie opdoen voor leeslessen.
Duur: Afhankelijk van workshop

Inhoud: Op de hoogte zijn van alles wat zich in de wereld van de kinderboeken afspeelt, is niet voor iedereen te doen. Zeker niet voor leerkrachten die tal van andere taken op zich hebben genomen en de ene na de andere theoretische cursus moeten volgen. Om toch een beetje een inzicht te geven in wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en wat er allemaal op de markt is, geven wij interactieve inspiratieworkshops voor eenieder die daar oren naar heeft!​

Voor meer informatie, klik hier.

N.B. Wij rekenen €0,25 reisvergoeding per kilometer gerekend vanaf Rockanje.

Sbox.png

Vraag nu vrijblijvend informatie aan!

Ik heb interesse in:
whatsapp-logo.png
De beller
(en apper)
is sneller!

      0630581292
Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page