top of page

Geef jouw leesonderwijs een boost!

Het leesonderwijs in Nederland staat onder druk. We bungelen in Europa onder aan de lijst wat betreft de leesmotivatie van kinderen. Maar waarom? Dat is toch helemaal niet nodig? 

 

We merken dat veel leerkrachten graag willen dat de kinderen in hun groep met enthousiasme lezen, maar de expertise en tijd ontbreekt om hier mee aan de slag te gaan. Daarom willen wij graag onze handen voor jullie uit de mouwen steken!

Ons aanbod

 

 

Leesboost (Midden- en bovenbouw, VO)

 

Doel: Het boosten van de leesmotivatie.
Duur: 45 minuten

Inhoud: In deze workshop gaan we met een actieve

werkvorm aan de slag om de leesmotivatie van de

kinderen van een impuls te voorzien. Hiervoor nemen

wij zelf gloednieuwe en aansprekende boeken mee,

maar wanneer de schoolbieb toereikend is, pakken we daar ook graag boeken vandaan. De kinderen kunnen na onze workshop in dat geval namelijk meteen aan de slag met de gepromote boeken!

Voor meer informatie, klik hier.

Leesboost XL (Midden- en bovenbouw, 5 lessen)

Doel: Kinderen maken kennis met de nieuwste boeken, ontdekken hun eigen voorkeuren en worden zelf boekpromoters.
Duur: 45 minuten

Inhoud: In deze lessenreeks trekken we alles uit de kast als het gaat om leesmotivatie. We beginnen met het in kaart brengen van de leesvoorkeuren van kinderen. Vervolgens starten we met het enthousiasmeren van de leerlingen door met de nieuwste boeken aan de slag te gaan via verschillende werkvormen. Uiteindelijk sluiten we de lessen af met een BoekScape, waarin kinderen aan de hand van boeken een mysterie moeten oplossen.

 

Voor meer informatie, klik hier.
 

BoekScape (Midden- en bovenbouw, VO)

Doel: Boosten van de leesmotivatie en samenwerking tussen kinderen.
Duur: 60 minuten

Inhoud: In onze BoekScapes gaan de kinderen aan de slag met puzzels die om boeken draaien. Denk aan het lezen van passages, het bij elkaar puzzelen van kaften en het ontcijferen van lettercodes. Kinderen werken in groepjes aan hun eigen puzzelkist, maar uiteindelijk zijn de antwoorden van alle kisten nodig om de eindoplossing te krijgen.

 

Zo zijn de kinderen in eerste instantie in kleinere groepjes actief, waarna het groepsgevoel nog eens extra wordt versterkt wanneer alles aan het einde samen komt. 

Voor meer informatie, klik hier.

Biebscan

Doel: Het in kaart brengen van de schoolbibliotheek.
Duur: Op aanvraag

Inhoud: Het onderhouden van een adequate schoolbibliotheek kost tijd, inspanning en kennis. De wereld van kinderboeken verandert snel en wat vijf jaar geleden in trek was, is vandaag misschien helemaal uit. Wij steken graag de handen uit de mouwen om de schoolbieb te scannen en te vertellen waar de hiaten zitten. Vervolgens kunnen wij op afspraak de bieb aanvullen, praktisch inrichten en aankleden, zodat er een prachtige bibliotheek achterblijft wanneer wij de deur achter ons dichttrekken. Als er iets essentieel is voor de leesmotivatie van kinderen, dan is het wel een verzorgde en inhoudelijke schoolbibliotheek.

Voor meer informatie, klik hier.

Inspiratielezing  (Schoolteam)

Doel: Op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkeling in wereld van kinderboeken en inspiratie opdoen voor leeslessen.
Duur: 1,5 - 2 uur

Inhoud: Het is niet zo gemakkelijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen die elkaar in de wereld van kinderboeken opvolgen. In deze inspiratielezing nemen we teams mee in de nieuwste ontwikkelingen, bespreken we leesactiviteiten en is er tijd voor een quiz. Geen zware kost of saaie hap dus, maar lekker aan de slag!

Voor meer informatie, klik hier.

N.B. Is de school binnen een straal van 20 km vanaf Vlaardingen? Dan rekenen wij geen reiskosten. Woon je verder dan 20 km bij ons vandaan, dan rekenen wij 19 cent per kilometer aan reiskostenvergoeding.

Sbox.png
bottom of page