top of page

Inspiratieworkshops voor professionals

''Een echte eye-opener, ik kan niet anders zeggen.''

Suzan, Intern Begeleider

''Ik wist niet dat er zoveel kinderboeken uitkomen ieder jaar!''
Inge, Schooldirectrice

 

Op de hoogte zijn van alles wat zich in de wereld van de kinderboeken afspeelt, is niet voor iedereen te doen. Zeker niet voor leerkrachten die tal van andere taken op zich hebben genomen en de ene na de andere theoretische cursus moeten volgen. Om toch een beetje een inzicht te geven in wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en wat er allemaal op de markt is, geven wij inspiratieworkshops voor eenieder die daar oren naar heeft!​

In principe bieden wij een vast aanbod aan workshops die wij gedegen hebben voorbereid. Is er echter sprake van een specifieke vraag? Laat het ons dan ook via onderstaand contactformulier weten.

 

Ontdek de Magie van Actuele Kinderboeken: Workshop voor Schoolteams
 

Ben je klaar om je horizon te verbreden en je leerlingen te

betoveren met de nieuwste pareltjes uit de wereld van de

kinderliteratuur? Dan is onze workshop over actuele

kinderboeken precies wat je zoekt!

We nemen je mee op een inspirerende reis door de

boeiende wereld van hedendaagse kinderliteratuur.

Vergeet de stoffige boeken uit je jeugd; het is tijd om

te ontdekken wat er vandaag de dag allemaal te

bieden is!

Onze missie is om jou en je schoolteam bewust te maken van het belang van actuele kinderboeken. Te vaak blijven we hangen in oude patronen en vergeten we wat de moderne kinderliteratuur te bieden heeft. Met onze workshop schudden we je wakker en laten we je de meest betoverende en relevante kinderboeken van dit moment zien.

Wat maakt onze workshop uniek?

We begrijpen dat een interactieve aanpak de sleutel is tot betrokkenheid en effectief leren. Daarom is onze workshop een mix van inspirerende presentaties, boeiende discussies en praktische activiteiten. Geen eindeloze monologen, maar een hands-on ervaring waarbij je direct aan de slag kunt met de opgedane kennis.

Als ervaren leerkrachten weten we als geen ander hoe belangrijk het is om praktische tips en handvatten te krijgen die je meteen kunt toepassen in je klaslokaal. Daarom bieden we concrete werkvormen en suggesties die je de volgende dag al kunt inzetten.

Praktische Details

De workshop wordt gehouden op locatie. De duur van de workshop varieert tussen de 1,5 en 2 uur, afhankelijk van de behoeften en vragen van de deelnemers. Voor meer informatie over de kosten en beschikbaarheid, nodigen we je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen via onderstaand formulier.

Klaar om de magie van actuele kinderboeken te ontdekken? Vraag vandaag nog onze workshop aan en laat je inspireren! 

Maak kennis met de kunst van Close Reading: Een Workshop voor Effectieve Tekstanalyse

Wil je je leerlingen beter voorbereiden op complexe teksten? Wil je wat anders dan je bestaande lesmethode? Ben je op zoek naar praktische tools en handvatten om close reading te integreren in je lessen? Dan is deze workshop precies wat je nodig hebt!

Wat is Close Reading?

 

Close reading is meer dan alleen maar een tekst lezen; het is een diepgaande analytische

benadering die leerlingen helpt om betekenis te vinden, beter begrip te ontwikkelen en kritisch denken te stimuleren. In deze workshop leer je hoe je close reading effectief kunt inzetten om leerlingen te helpen bij het analyseren en interpreteren van complexe teksten.

 

 

 

Voor wie?

Deze workshop is speciaal ontworpen voor schoolteams die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de leesvaardigheid van hun leerlingen. Deze workshop focust zich op teams die kennis willen maken met het begrip close reading. Het biedt waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij het leesonderwijs op school.

Wat maakt onze workshop uniek?

 

Onze workshop onderscheidt zich door zijn interactieve aanpak. In plaats van alleen maar te luisteren naar een lezing, ga je actief aan de slag met voorbeelden van tekstanalyses en leer je praktische toepassingen van close reading. Bovendien laten we je zien hoe close reading superieur is aan standaardmethoden, en hoe het kan worden aangepast aan de behoeften van jouw klas.

Praktische Details

 

De workshop duurt 2 uur en combineert theoretische uitleg met praktische oefeningen. Zorg ervoor dat je een pen en/of potlood meeneemt, want je gaat direct aan de slag!

Klaar om de kunst van close reading te ontdekken en je lespraktijk te verrijken? Vraag vandaag nog onze workshop aan en laat je inspireren! en laat je inspireren door de kracht van diepgaande tekstanalyse!

IMG_20210921_130932.jpg

 

Hedendaags leesonderwijs in vogelvlucht: Een workshop vol actuele theorie en activiteiten!

Zie jij door de bomen het bos niet meer en zou je wel eens willen weten wat nu echt werkt? Dan mag je onze workshop "Kennismaken met het hedendaagse leesonderwijs" niet missen!

Deze workshop is speciaal ontworpen voor schoolteams die hunkeren naar vernieuwing en verdieping in leesdidactiek. Wij brengen de nieuwste onderzoeken en inzichten rechtstreeks naar jouw school. We delen niet alleen kennis, maar bieden ook praktische tips en tools die direct impact hebben in jouw klaslokaal.

Tijdens deze workshop leer je niet alleen hoe je technisch, begrijpend en zelfstandig lezen naadloos in elkaar laat overlopen. Je ontdekt ook de magie van close reading en hoe je kinderen weer laat stralen van enthousiasme voor boeken. En het beste van alles? Je leert hoe je zelf als de ultieme leesmotivator kunt fungeren, met een goed gevulde boekenkast als jouw geheime wapen.

Wacht niet langer op verandering van bovenaf, maar neem het heft in eigen handen. Vraag vandaag nog de workshop aan en laat jezelf en je team onderdompelen in de wereld van het hedendaagse leesonderwijs. Bereid je voor op een reis die niet alleen je klas, maar ook jou als leerkracht zal transformeren.

Wat maakt onze workshop uniek?

Stap binnen in een wereld waarin

leerkrachten niet alleen leren, maar

ook beleven. Onze workshop is een

dynamische ervaring die jou en je

team meeneemt op een reis vol

ontdekkingen en inspiratie. We

begrijpen dat de tijd van

leerkrachten kostbaar is, daarom

bieden we een workshop die perfect

is afgestemd op jullie concentratieboog. Hier geen ellenlange lezingen, maar een interactief programma dat je uitdaagt om zelf aan de slag te gaan.

Praktische Details

Deze workshop wordt op school gegeven en kan gezien worden als een volwaardige studiedag. Leerkrachten zorgen voor een pen, potlood, papier en computer, dan regelen wij de rest!  

2a7d6dbf-561a-4de0-976e-65d859d3fd31.jpg

Vraag nu vrijblijvend informatie aan!

Interesse in de workshop
whatsapp-logo.png
De beller
(en apper)
is sneller!

      0630581292

Bedankt voor de inzending! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

bottom of page