Leesboost (XL)

''De kids van groep 7c hebben van de lessen genoten en zijn nu gerichter bezig met het uitkiezen en lezen van boeken.''

Niels, Leerkracht groep 7

 

 

Kan jouw school wel een boost in leesmotivatie gebruiken? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen! Bij de Leesboost gaan we met kinderen aan de slag om hun persoonlijke voorkeuren te ontdekken. Wat is jouw favoriete genre? Waarom vind je lezen wel of niet leuk? Lees je liever in stilte of met een muziekje? Middels leespirimenten, interactieve en coöperatieve werkvormen komen de kinderen in aanraking met de nieuwste kinderboeken. Daarbij houden wij ons vast aan onze stelling: ''Voor elk kind is er wel een boek!''

Hoe ziet een Leesboost er uit?

Tijdens een Leesboost komen wij circa 45 minuten in de klas om een werkvorm met de kinderen te doen. Wanneer het gaat om één workshop, dan kiezen wij er meestal voor om kinderen te overladen met 'lekkers'. We nemen de allernieuwste kinderboeken mee die volledig uiteenlopen. Denk aan fictie en non-fictie, griezel- en liefdesboeken en doe- en zoekboeken. Van alles wat! Vervolgens gaan we in gesprek wat de kinderen hebben ontdekt. Welke boeken vallen in de smaak? Zo krijgen de kinderen een idee welk soort boek ze wel degelijk aanspreekt. Voor kinderen die lezen al leuk vinden zijn de nieuwe boeken ook heel erg interessant.

De kosten van een eenmalige leesboost bedragen €120,-

Echt aanpakken: wat is een Leesboost XL?


Veel scholen kiezen ervoor om De Leesdetectives niet voor één workshop te boeken. Wij hebben een lessenserie van vijf lessen ontwikkeld, waarin wij op alle mogelijke manieren met leesmotivatie aan de slag gaan. Ook de BoekScape is onderdeel van deze lessenserie. Halverwege de lessenserie zoomen wij in op onze 'Boekpromotie in 1 minuut', waarbij we de kinderen gaan leren om zelf een boek te promoten. Deze promotie wordt uiteindelijk opgenomen voor een green screen, waarna de filmpjes in de klas kunnen worden teruggekeken. 

 

Om het optimale resultaat te behalen uit de Leesboost XL, raden wij ten alle tijden aan om te zorgen dat de schoolbibliotheek op orde is. Wanneer kinderen geen toegang hebben tot actuele kinderboeken, is het effect van onze workshops minder groot. Ook voor het aanpakken van de schoolbibliotheek bieden wij mogelijkheden.

 

Wat kost een Leesboost XL?
 

Een volledige lessenreeks van zeven lessen kost €600,-.

Vraag nu vrijblijvend informatie aan!

whatsapp-logo.png
De beller
(en apper)
is sneller!

      0630581292

Bedankt voor de inzending!