top of page

10 kleine uiltjes willen niet naar bed | Krijg jij alle uiltjes hun bed in?

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Interactieve prentenboeken kunnen er in mijn ogen niet genoeg zijn. Het is ontzettend motiverend voor kinderen om met interactieve prentenboeken aan de slag te gaan. Onder andere Dit is uil (helaas niet meer verkrijgbaar) is een heerlijk prentenboek dat kleuters de handen uit de mouwen laat steken. Toeval bestaat niet, maar het prentenboek dat ik nu aan jullie wil voorstellen draait ook om uilen. Dit keer echter niet één uil, maar wel tien!


De tien hippe uiltjes met namen als Flits, Fluiter, Snurkie en Duikeltje moeten hoognodig eens naar bed toe. Maar wat zien we daar? Moeder Uil besluit om haar nest te verlaten. Ze heeft namelijk per ongeluk een vleermuis mee naar huis genomen die nodig weer bij zijn eigen moeder moet worden gebracht. Ze laat een briefje achter voor de lezer met de vraag of deze alsjeblieft kan zorgen dat de tien uiltjes naar bed gaan. Dat is waar het avontuur begint.


De lezer zal eerst moeten zien of alle tien uiltjes wel thuis zijn. Kun jij ze allemaal vinden? Vervolgens moet er onder andere een liedje voor ze gezongen worden en voorgedaan worden hoe je naar je bed fladdert. Het is laagdrempelig, maar meeslepend voor de kleine dreumesen onder ons.


Het boek 10 kleine uiltjes willen niet naar bed is een heerlijk boek om samen met (klein)zoon of (klein)dochter te beleven vlak voor het slapengaan. Het boek bevat veel donkere kleuren, omdat het zich allemaal in de avond afspeelt. Sommige handelingen, zoals fladderen en huppelen, bieden nog een kleine activiteit voor het slapengaan. Dit is echter aan het begin van het boek, waarna de rest van het boek lekker in bed kan worden beleefd. Ben je dus op zoek naar een aanvulling op je collectie aan boekjes voor het slapengaan? Dan is dit boek zeker een interessante optie!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kleuters die graag nog een avontuur beleven voor het slapengaan.

...voorlezers die houden van interactieve prentenboeken.

...ouders die nieuwsgierig zijn naar de oppas-kwaliteiten van hun kleuter.

 

Samenvatting/Omslag

Mama uil heeft haar tien kleine uiltjes teruggebracht naar het hol om lekker te gaan slapen. Maar dan blijkt dat ze per ongeluk een kleine vleermuis heeft meegenomen. Die moet ze snel terugbrengen naar zijn eigen moeder. Misschien kan jij mama uil helpen om de uiltjes in bed te leggen? Maar waar zijn ze nou toch gebleven, alle tien?

Comments


bottom of page