top of page

Bloedhond (10+) | Huisdieren waren nog nooit zo angstaanjagend


Kinderen zijn dol op dieren. Of ze nu op de kinderboerderij met geiten en kippen in aanraking komen, of dat ze met vader of moeder naar de dierenwinkel gaan: alles is leuk. Toch zijn niet alle dieren even handig om in huis te nemen, zo ondervindt ook Amy...


Een rustig autoritje wordt ruw verstoord wanneer Amy haar vader vraagt om onmiddellijk te stoppen met rijden. Ze meende een dier langs de autoweg te zien die hulp nodig had. Er wordt omgekeerd en bij een hek treffen Amy en haar familie een hond aan. De hond is aan de ketting gelegd en is duidelijk door een baasje achtergelaten. Ducttape is om de snuit gewikkeld en een vuile doek is gebruikt om de hond te blinddoeken. Amy, haar zusje Katie en haar ouders doen wat veel mensen zouden doen: het dier redden. Iets waar ze later veel spijt van zullen krijgen...


De hond, die al snel Rover wordt genoemd, is namelijk geen lieverdje. Er gebeuren hele bijzondere dingen in de omgeving van de hond. Katie is niet volledig meer zichzelf en meent te communiceren met Rover op manieren die niet voor mogelijk worden gehouden. Steeds meer legt de hond zijn wil op aan zijn omgeving, totdat Amy er genoeg van heeft. Kan zij de regie weer krijgen over haar eigen leven en familie?


Bloedhond van Christopher Krovatin is een heerlijk griezelboek voor bovenbouwers van de basisschool. Het boek bouwt de spanning goed op door een onschuldige hond langzaam te laten ontaarden in de grootste schurk van het verhaal. Er wordt duidelijk toegewerkt naar een spetterende climax waar jouw verbeelding een fantastische film van zal schieten. Griezelfans hoeven dus niet langer na te denken...Bloedhond is het waard.

 

Ik raad dit boek aan voor....

...kinderen die houden van griezelboeken

...fans van spannende verhalen met een tikkeltje fantasie

...kinderen die twijfelen of hun eigen huisdier wel goede bedoelingen heeft...

 

Samenvatting/Omslag

Als Amy een achtergelaten hond langs de kant van de weg ziet, vraagt ze haar vader om de auto meteen te stoppen. Ze probeert haar ouders ervan te overtuigen om hem tijdelijk in huis te nemen. Maar zodra Rover het huis betreedt, gebeuren er vreemde dingen: voorwerpen bewegen, lichten flikkeren, en er ontstaan rare ongelukken. Al gauw wordt duidelijk dat Rover niet zomaar een hond is, maarAmy’s ergste nachtmerrie. Hij is kwaadaardig… Kan Amy ooit nog van hem af komen?

Comments


bottom of page