top of page

De Bromvliegzwaan - een interessante kijk op onze taal

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


In De bromvliegzwaan neemt Arend van Dam je mee op reis, de taal achterna. Hoe is onze taal ontstaan? Waar op de wereld is het Nederlands terechtgekomen? En wie hebben onze taal daar gebracht?


Maak kennis met Clement van Gent, de jonge monnik die in het klooster zijn pen probeerde en daarmee de allereerste Nederlandstalige zin op papier zette. Maar ook historische figuren als Laurens Janszoon Coster en Johannes Gutenberg krijgen het woord, want wie vond nou eigenlijk de boekdrukkunst uit? Verder legt de Friese held Grutte Pier uit waarom hij zo gek is op groene kaas en vertellen Christoffel Plantijn en Johan van Dale je alles over de dikte van hun woordenboeken.


De Bromvliegzwaan vertelt het verhaal over de geschiedenis van onze Nederlandse taal. Laat je verrassen door alle weetjes en feitjes waar je ongetwijfeld nog helemaal niks van af wist! Ook interessant voor juffen en meesters!''De Bromvliegzwaan is een heel opvallend boekje dat (misschien) best wel saaie feitjes omtovert tot interessante weetjes! Een heel kleurrijk boekje met de nodige grappen die je kennis laten maken met onze eigen taal. En meesters en juffen opgelet: dit is ook wat voor jullie!''

"De bromvliegzwaan is hèt boek als je meer wilt weten over onze taal. Het geeft leuke weetjes, grappige anekdotes en interessante verhalen over het wel en wee van onze taal."

Comments


bottom of page