top of page

Grappenmakers, zo word je grappig - een handleiding voor de geboren moppentapper

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Hoe bedenk je een grap, act of zelfs een volledige voorstelling? Daar kunnen in dit boek elf (elf is het gekkengetal) topcabaretiers, allemaal unieke grappenmakers, je van alles over vertellen. Zo lees je hoe zij cabaretier zijn geworden. Hoe waren zij als kind? Waren ze vroeger al de gekste van de klas of juist heel verlegen? Wanneer en door wie werden zij betoverd door de magie van de grap? En hoe bedenken cabaretiers een verhaal met grappen? De verhalen over de grappenmakers en hun tips worden afgewisseld met interessante weetjes, geschiedenisfeitjes en superleuke challenges om zelf uit te voeren. Met: Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Youp van 't Hek, Peter Pannekoek, Rundfunk, Sanne Wallis de Vries, Martine Sandifort, Pim Muda en Paulien Cornelisse.


Een knotsgek boek met allerlei adviezen van bekende grappenmakers, ook wel cabaretiers genoemd. Niet alleen om te lezen, maar ook om zelf dingen uit te proberen!''Grappenmakers is een luchtig boekje dat je net die tips kan geven waar je naar zoekt om grappiger te worden. Je leest er zo doorheen en het bevat enkele leuke opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Eigenlijk meer een doeboek dan een leesboek dus!''''De titel 'Grappenmakers, zo word je grappig' voorspelt veel goeds. Door oefeningen en verhalen van de podiummeesters zou jij er ook in kunnen slagen een echt podiumdier te worden. Echter de strekking van iedere cabaretier blijft: ''Werk hard en schrijf al het goede op!'' Voor Sander heeft het boek nog niet geholpen, pff...''
Eén van de cabaretiers die in het boek voorkomt, is Jochem Myer. Heb je daar wel eens van gehoord? Nee? Bekijk dan eens een stukje van zijn show!


コメント


bottom of page