top of page

Spinder - spannend en ontroerend tegelijk

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Mijn broer is te ver gegaan. Hij maakt alles kapot.

Dit is wat ik ga doen: ik ga het geheim vertellen.

Aan jou.


Dit is het schrift van Hidde. Hij heeft een insectenverzameling in de kelder en nu wil zijn broer die kelder inpikken. En dus is het oorlog. Hidde maakt geen enkele kans, maar hij heeft één wapen: het geheim dat de broers al een paar jaar bewaren. Een verschrikkelijk geheim.


Spinder vertelt het verhaal van Hidde, die in dagboekvorm jou als lezer deel wilt laten uitmaken van zijn leven, en uiteindelijk ook zijn geheim. Spinder van Simon van der Geest ontving in 2011 en 2013 de Gouden Griffel.


''Een boek dat in eerste instantie niet zo spannend lijkt. De kaft is niet denderend, maar het verhaal is spannend. Per bladzijde ontrafel je een gedeelte van het mysterie. Je gaat een hekel krijgen aan Jeppe en wilt dat Hidde zijn geheime kelder mag blijven houden. Maar de vraag is of je vuur met vuur moet bestrijden, als je het lastig vindt om vuur te maken?''''Het boek start in alle onschuldigheid, maar wordt uiteindelijk bijzonder gemeen als de oorlog tussen de broers Hidde en Jeppe losbarst. Een spannend en tegelijkertijd ontroerend verhaal wat je vanaf de eerste bladzijde meesleept.''

Comments


bottom of page