top of page

Dader op het Spoor 3 - Gevaar op Safari | Wanneer mag ik eens op een treinreis?


M.G. Leonard is een getalenteerd schrijfster, dat is iets waar ik inmiddels wel achter ben. Hoewel ik pas instapte bij het tweede deel van Dader op het Spoor, genaamd De Ontvoerde Schat, wist ik al meteen dat dit een serie is die kinderen voor zich weet te winnen. Ondertussen wierf Leonard ook bekendheid door titels als Keverjongen, Twitch en Gespot. Tussen deze titels door verscheen ook het derde deel van Dader op het Spoor, genaamd Gevaar op Safari. Tijd om mijn afritsbroek uit de kast te pakken en te kijken voor welke treinreis ik dit keer wordt uitgenodigd.


Het zijn dit keer wederom Alex en oom Ben die op treinreis gaan. Het voertuig dat dit keer een essentiële hoofdrol speelt is de Safari Star - een luxe stoomtrein die hen van Pretoria naar de prachtige Victoria-watervallen brengt. Nu is op safari gaan een van mijn persoonlijke dromen en daarom wist dit boek mij al snel voor zich te winnen. Voordat er eenmaal wordt opgestapt, meent Alex al het nodige waar te nemen. De baas van de trein, Meneer Ackerman, gedraagt zich opmerkelijk zelfs al voordat de trein is vertrokken. Alex voelt de bui al hangen: dit wordt weer een avontuur van jewelste.


Hoewel het een gevaarlijk avontuur kan gaan worden, is Alex optimistisch. Hij heeft er eigenlijk wel zin in! Op het moment dat hij denkt een relatief klein probleem te ontmaskeren, blijkt hij er compleet naast te zitten. Wanneer er vervolgens een echte moord plaatsvindt op de rails, is de chaos compleet. Hoe gaat Alex deze ogenschijnlijk bizarre moord oplossen?


Dader op het Spoor 3 - Gevaar op Safari is weer een fantastisch avontuur dat wederom bewijst dat dit een van de beste detectiveseries is voor de kinderen van de basisschool. Het plot is waanzinnig en de tekeningen zijn prachtig. Treinliefhebbers kunnen helemaal hun hart ophalen, dat is een ding dat zeker is. Inmiddels loop ik achter, want deel 4 van Dader op het Spoor is ook al verkrijgbaar. Dit keer met een dodemansrit...

Leesfragment Dader op het Spoor 3 - Gevaar op Safari
.pdf
Download PDF • 4.84MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die graag de detective uithangen.

...lezers die op zoek zijn naar een meesterlijk plot.

...lezers die wel eens wat anders willen dan Thomas de Stoomlocomotief.

 

Samenvatting/Omslag


Gevaar op safari is deel 3 in de populaire serie Dader op het spoor van bestsellerauteurs M.G. Leonard en Sam Sedgman. Spanning en sensatie voor fans van detectives, mysteries én treinen vanaf 9 jaar.


Alex en zijn oom Ben maken de reis van hun leven aan boord van de Safari Star – een luxe stoomtrein die hen van Pretoria naar de prachtige Victoria-watervallen brengt. De verbazingwekkende dieren en het landschap van Zuid-Afrika zijn al heel avontuurlijk, maar het wordt pas écht mysterieus wanneer er in een afgesloten treindeel een dode passagier wordt aangetroffen... Is het een vreselijk ongeluk of is er meer aan de hand?

Deze serie is smullen voor lezers van heel veel leeftijden. Alle delen zijn los te lezen.

Comments


bottom of page