top of page

De eekhoorn legt een ei en andere fabels (6+) | Leerzame verhaaltjes voor het slapengaan


Eén van de redenen dat ik zo graag verhalen voorlees aan mijn bovenbouwgroep, is omdat er veel verhalen zijn waar je ontzettend veel van kunt leren. Het zijn verhalen die een ontzettend leerzaam en open gesprek kunnen opleveren. Prentenboeken lenen zich hier vaak uitstekend voor, maar ook fabels zijn populair. Kinderen houden van dieren en wanneer deze dieren problemen meemaken die de mens niet vreemd is, kan dit tot prachtige gesprekken leiden. Het nieuwe boek van Janneke Schotveld, genaamd De eekhoorn legt een ei en andere fabels, heeft alles in huis om interessante gesprekken op gang te brengen.


Het boek begint met het prachtige verhaal De vele vrienden van de haas. In dit verhaal heeft haas een heleboel vrienden, maar wel online. Hij is overal op Fabelbabbel te vinden en wordt ontzettend veel geliket. De mol is onder de indruk, want die heeft niet zo verschrikkelijk veel vrienden. Hij kijkt tegen haas op. Op een dag wordt haas echter ziek, maar niemand is er om voor hem te zorgen. Online geven de meeste dieren hun steunbetuiging, maar niemand laat zich in het echt zien. Mol vindt het maar een gek verhaal, maar besluit dan zelf voor de haas te zorgen. Je raadt het al, beter een goede buur dan een verre vriend.


Zo staat deze verhalenbundel bol van vermakelijke fabels met prachtige illustraties van Noëlle Smit. Verhalen over een overmoedige mug, een eigenwijze krekel en een trotse spreeuw. Janneke Schotveld heeft al eerder aangetoond verhalenbundels te kunnen schrijven en bewijst met De eekhoorn legt een ei en andere fabels dat de kous nog lang niet af is. Het boek is een moderne verhalenbundel met prachtige moralen die zijn bedekt onder een fluweel laagje van fantasie.

 

Wij raden dit boek aan voor...

...lezers die op zoek zijn naar verhalenbundels met dieren

...leerkrachten en ouders die graag in gesprek gaan over verhalen

...fans van het eerdere werk van Janneke Schotveld

 

Samenvatting / Omslag


Grappige fabels van Janneke Schotveld voor lezers vanaf 6 jaar!


In deze vrolijke verhalenbundel komt een bonte stoet bosdieren voorbij, die allemaal zo hun eigen lesje leren. De haas heeft heel veel vrienden op Fabelbabbel, maar waar zijn ze als hij ziek wordt? Mag je liegen om je liefje voor je te winnen? Hebben de mieren het gedaan? En is het waar wat ze zeggen: heeft de eekhoorn écht een ei gelegd?


De eekhoorn legt een ei is een geestige, lichtvoetige verzameling verhalen over echte vrienden, over anders-zijn, vrijheid, ijdelheid, roddel en achterklap en over madeliefjes. Met schitterende illustraties van Noëlle Smit.

Comments


bottom of page