top of page

Het kerstlampje dat niet brandde | Samen sta je sterk in de donkere dagen

De kerstboom versieren is voor de één een feest en voor de ander een verschrikking. Er moet hierbij ook zeker de kanttekening worden geplaatst dat versieren ook enige kunde vereist. Wanneer je niet goed bent in de kamer inclusief boom versieren (waaronder ikzelf), dan haal je er ook minder lol uit. Het is beter dat iemand in de directe omgeving (als je dat geluk hebt) je er even een handje bij helpt. In Het kerstlampje dat niet brandde is er geen sprake van dit hele probleem. De versiering hangt zichzelf namelijk in de boom, hoe fijn is dat!


In het boek is het namelijk Kerstmis en de dennenboom moet er op en top uitzien voor de komst van de kerstman. De kerstversieringen liggen er helemaal klaar voor. De engel, de notenkraker, het vogeltje, het kerstbeertje, het hobbelpaard, het gemberkoekje en mevrouw Piek zijn allemaal gereed. De boom, meneer Dennenboom welgenoemd, is ook aan de versiering toe. Alle ornamenten zijn echter niets zonder de aanwezigheid van de grote aandachtstrekkers in de boom: de lampjes. Al snel verschijnen ze ten tonele en klimmen ze hand in hand de boom in. Wanneer ze hun plekje hebben gevonden, tellen ze af om te gaam schijnen. '3...2...1...Ja!'


Waar iedereen hoopte te stralen in de duisternis, is er een lampje dat niet straalt. Hoe komt dat dan? Vorig jaar deed hij het nog! Dat laten de andere lampjes en de ornamenten natuurlijk niet gebeuren. Samen bedenken ze een plan om het eenzame lampje weer te laten schijnen. Misschien weet het vogeltje wel wat er aan de hand is?


Het kerstlampje dat niet brandde is een kerstprentenboek met de nodige Amerikaanse invloeden, terwijl het wel van Nederlandse makelij is. Zo zien we onder andere de klassieke kerstman ten tonele verschijnen. Het is geen boek op rijm, maar een kort verhaal met prachtige illustraties. Het boek bevat warme kleuren die jonge kinderen in de stemming zal weten te brengen voor het kerstfeest. Kerst vier je namelijk samen, net als alle hoofdrolspelers in dit prentenboek.


Inkijkexemplaar Het kerstlampje dat niet brandde
.pdf
Download PDF • 205KB

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die houden van kerstverhalen.

...lezers die op zoek zijn naar kerstboeken met de kerstman en niet over het geloof.

...iedereen die niet spontaan gefrustreerd raakt als hij of zij een kerstlampje ziet.

 

Samenvatting/Omslag


De kerstlampjes mogen eindelijk uit de doos, want het is Kerstmis! En met kerst mogen ze branden, zo fel en zo mooi als ze willen. Hand in hand vinden ze hun weg tussen de dennennaalden. Ze huppelen van tak naar tak en slingeren van plezier. Iedereen juicht … Of nee, één lampje blijft stil. Het brandt niet. Wat zou er aan de hand zijn? Een warm boek over vriendschap, doorzettingsvermogen en een sprankeltje kerstmagie. Voor kerstengeltjes vanaf 5 jaar.


Comments


bottom of page