top of page

Het leven en jij - Een filosofisch prentenboek voor iedereen


Het leven en jij, Lannoo, Alicja Gescinka, Elisabeth Helland Larsen, Marine Schneider cover

Met kinderen heb ik vaak filosofische gesprekken. Vaak als er iets gebeurt in de klas. Pas was er een vader van een meisje uit mijn klas overleden. De gesprekken die je met kinderen dan hebt zijn waanzinnig. Hun kijk op het leven en de dood kan soms simpeler zijn dan die van ons volwassenen. Echter is het vaak niet minder waar wat kinderen zeggen. Juist omdat het puur is en zonder vele ervaringen eromheen. Soms heb je een boek nodig waarin je met elkaar kunt praten over wat nou leven is en wat nou dood is. Dan pak je een boek als Het leven en jij.


Het leven en jij is geschreven door Elisabeth Helland Larsen en Marine Schneider. Compleet op rijm is het vertaald door Alicja Gescinka. Het leven en jij laat zien waarover het leven gaat en wat het leven is. Dit in mooie dichtrijmen en mooie frasen vertellen Larsen en Schneider waar het leven voorkomt en laat het zien hoe mooi het is en wat je kan doen met je leven.


De taal is wel lastig en moet ontcijferd worden door kinderen. Juist daarom is dit een boek om in de bibliotheek te hebben. Moeilijkere taalconstructies of stijlfiguren waarin er wordt gestoeid met perspectief, komen mooi terug in dit boek. Want dat draagt ook beter bij aan het begrijpen van moeilijkere teksten.


Er staan prachtige tekeningen en teksten in over in welke verschijningsvormen het leven voorkomt. Of je nu lang of kort leeft, pasgeboren bent, of al heel oud bent, het leven is er altijd. Dat is een mooie gedachte. Het positivisme dat uitgaat van dit boek is hartverwarmend en sluit aan bij de belevingswereld van kinderen.


 

Dit boek raden we aan voor...

... lezers die graag poëtische verhalen lezen

... lezers die gek zijn op prentenboeken

... lezers die het leven heerlijk vinden!

 

Omslag/Samenvatting

Ga mee op een kleurrijke reis, krachtig en poëtisch als het leven zelf.

Een prachtig en hoopvol geschenk voor jong en oud.

Een poëtisch verhaal over het alledaagse wonder van het leven. Het ongrijpbare wordt grijpbaar.

Comments


bottom of page