top of page

Hier wonen wij | Overal ter wereld thuis

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Hier wonen wij; Signe Torp; huizen; prentenboek; wereld; culturen

Een grappig of spannend prentenboek voorlezen, dat kan bijna iedereen. Maar wil je eens iets anders? Een prentenboek voorlezen waar kinderen iets van leren bijvoorbeeld? Of ben je juist op zoek naar een prentenboek waar kinderen zélf van kunnen leren doordat zij op onderzoek uitgaan? Dan is dit een perfect boek. Het is inzetbaar van de onderbouw tot bovenbouw! (En thuis natuurlijk).


Hier wonen wij is een informatief prentenboek dat je op reis neemt door onze wereld. Het leuke aan dit boek is dat de schrijver het vanuit kinderen heeft geschreven. In ieder land stelt een kind zich voor en 'vertelt' over zijn of haar eigen huis en over hoe zij daar leven. Het boek laat op deze manier goed zien hoe huizen er in diverse landen uitzien en geeft beknopte informatie over de levenswijze.


Naast dat het onwijs interessant is om te zien hoe je in een drijvend huis tussen krokodillen woont, met de boot naar school gaat óf hoe een kasteel er van binnen uitziet (Het kasteel is uitklapbaar! Hoe tof is dat?!) zit er ook een leerzaam stukje aardrijkskunde en geschiedenis in dit informatieve boek. Want ja.. een iglo is natuurlijk hartstikke leuk om in te wonen, maar in de jungle is er geen ijs. Waar dan wel op onze wereld? En wat deed men vroeger met molens in ons land? Hiermee verbreed je het wereldbeeld van uw kind(eren).


Je kunt als leerkracht dit boek heel goed in de onderbouw inzetten tijdens een thema over wonen of een reisthema. Dit boek laat kinderen op een leuke manier bewust worden dat niet iedereen ter wereld net zo'n huis heeft als waarin wij wonen. In de midden- en bovenbouw zou dit prentenboek juist heel goed voor eigen onderzoek worden gebruikt. Laat je leerlingen zelf maar eens uitpluizen hoe mensen in Mongolië hun huis meenemen. Want de stenen in onze huizen passen nét niet op je rug.


Samengevat; een leuk, informatief prentenboek dat is geschreven uit het oogpunt van kinderen. Een boek dat bewustwording creëert en misschien wel uitnodigt tot vragen en belangstelling voor het leven aan de andere kant van onze prachtige wereld.

Illustratie uit boek Hier Wonen Wij
© Christofoor
 

Dit boek is voor...

... lezers die geïnteresseerd zijn in andere culturen

... lezers die meer willen leren over verschillende huizen

... lezers die zich overal thuis voelen

 

Samenvatting/Omslag


Hoe zou jij het vinden om in een huis te wonen dat drijft? Of in een huis boven in een boom met vleermuizen en vogels als buren? Of misschien wil je in een huis wonen gemaakt van ijs? Of onder de grond, midden in een woestijn? Reis de wereld rond van Cambodja naar Vanuatu, van Nederland naar Mongolië, en ontdek 10 unieke en ongewone huizen waar mensen ook nu nog in wonen. Elke keer als je Hier wonen wij openslaat ontdek je weer wat nieuws in de prachtige gedetailleerde illustraties. Een leerzaam kijkboek dat de verbeelding prikkelt en de diversiteit van culturen over de hele wereld viert.


Comments


bottom of page