top of page

Niet slecht! (4+) | Wie is de grootste slechterik van het bos?


Maak kennis met de trol, de heks en de boze geest. Met z'n drieën terroriseren ze het bos waar menig dier de stuipen op het lijf wordt gejaagd. De trol slaat iedereen naar de grond, de geest dwaalt met rammelende kettingen door het bos en de heks tovert mensen in luizen. Niemand weet wie nu de grootste slechterik van de drie is, maar daar weet Muis wel een oplossing voor!


Er is namelijk een nieuw meisje in het bos komen wonen, genaamd Saar. Ze heeft een mooie blauwe zakdoek met witte stippen. Wie van de gemeneriken de zakdoek weet te bemachtigen, mag zich met recht de grootste slechterik van het bos noemen. Dat laat het drietal zich geen tweede keer zeggen. Eén voor één proberen ze Saar te laten schrikken om zo de zakdoek te bemachtigen, maar de winnaar van de wedstrijd komt uit onverwachte hoek!


Julia Donaldson en Axel Scheffler, bekend van onder andere De Gruffalo, werkten samen aan dit prentenboek dat met name wegens de tekenstijl inmiddels wel voor nostalgische gevoelens zal zorgen. Het is een heel vermakelijk verhaal dat voor kleuters ook nog best een beetje spannend kan zijn. Als ze er iets van kunnen leren, dan is het wel dat je niet voor alles bang hoeft te zijn. Een heerlijk boek om aan kinderen voor te lezen. Wie denken zij vooraf dat de grootste slechterik is?

 

Ik raad dit boek aan voor...

...jonge kinderen die houden van griezelen

...jonge kinderen die houden van magische wezens

...jonge kinderen die ook best eens mee zouden kunnen doen aan zo'n wedstrijd!

 

Samenvatting/Omslag


Axel Scheffler en Julia Donaldson zijn als prentenboekenduo niet te stoppen. De auteur en illustrator achter onder andere 'De Gruffalo', 'De slak en de walvis' en 'Stap maar op mijn bezemsteel' hebben met 'Niet slecht!' weer een prentenboek gemaakt dat heerlijk op rijm voor te lezen is, vol met de welbekende Scheffler-illustraties. De vertaling is van de hand van geliefde kinderboekenauteur en -dichter Bette Westera.


'Niet slecht!' gaat over drie van de gemeenste slechteriken die je je kunt voorstellen: de trol, de heks en de geest. En dat ze zo geniepig zijn, vinden ze geweldig! Maar wie is er eigenlijk de grootste schurk? Ze komen er niet uit... Op een dag verzint een kleine muis een wedstrijd om erachter te komen. Wie kan het lieve meisje dat net in het bos is komen wonen zo laten schrikken dat ze haar zakdoek laat vallen? Die wint! Dat moet toch een eitje zijn! Maar schijn bedriegt en kleine meisjes zijn lang niet altijd bang.Comments


bottom of page