top of page

Overal feest! | Een korte en krachtige bundel over wereldfeesten


Het is soms schokkend hoe weinig mensen weten waarvoor we jaarlijks vrije dagen krijgen. Soms krijgen we vrij vanwege het geloof. Denk hierbij aan Pasen, Kerstmis of Pinksteren, maar soms is het ook vanwege een historische gebeurtenis, zoals Bevrijdingsdag. Er zijn online genoeg beelden te vinden waarin burgers werkelijk geen idee hebben wat er wordt gevierd. Kluitman komt hen nu samen met Jan Paul schutten en Katy Halford tegemoet. Deze bundel vat namelijk een hoop feesten samen, omvangen door kleurrijke illustraties.


Wie dit boek leest, weet achteraf dat de mensen misschien nog wel grotere feestbeesten zijn dan we dachten. Met name in Noord- en Zuid-Amerika weet men wel wat feesten is. Denk daarbij aan Thanksgiving, 4th of July en Día de Los Muertos. Tijdens het lezen van dit boek betrapte ik mijzelf erop dat ik van veel feesten het bestaan wel afwist, maar het exacte moment van vieren en de reden schuldig moest blijven. Door in dit boek te bladeren is die kennis weer opgefrist.


Het boek neemt je mee op een reis langs alle werelddelen, zonder daarbij een specifieke volgorde aan te houden. Elk feest wordt beschreven aan de hand van vier alinea's tekst, waarin laagdrempelig wordt uitgelegd wat het feest inhoudt. De illustraties ondersteunen dit verhaal, wat het boek nog laagdrempeliger maakt voor bijvoorbeeld middenbouwers om te lezen.


Overal feest! is een handig informatieboek dat kort en bondig weergeeft wat er op de wereld allemaal te vieren valt. Het is een laagdrempelig boek om met kinderen vanaf een jaar of 6 samen te lezen. Eerder kan er ook al worden voorgelezen. Het enige puntje van kritiek dat ik heb, is dat er niet altijd concreet wordt verteld wanneer de daadwerkelijke datum van een feest is. Als dat nog eens duidelijk werd vermeld, dan was dit compleet plaatje geweest.


Wil je weten welke feesten er allemaal worden besproken in dit boek? Kijk dan in onderstaand inkijkexemplaar!

Inkijkexemplaar Overal feest
.pdf
Download PDF • 10.07MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...leerkrachten en ouders die op een laagdrempelige manier wereldfeesten willen aanstippen.

...jonge kinderen die graag weetjes opslurpen.

...heel veel volwassenen in Nederland die geen idee hebben waarom ze soms vrij zijn.

 

Samenvatting/Omslag

Ben jij ook zo gek op feestjes? Welke feestdagen vier jij allemaal? Kerstmis, Sinterklaas, Oud en Nieuw, het Suikerfeest en Koningsdag ken je waarschijnlijk wel. Maar op veel plekken in de wereld vieren kinderen heel andere feesten. Wat dacht je van het Holi festival in India of de Dag van de Doden in Mexico? (Ja, dat is echt een feestdag!) In dit boek lees je alles over de leukste, mooiste en bijzonderste feestdagen, vieringen en festivals van over de hele wereld. Van de prachtige, kleurrijke illustraties kom je meteen in een feeststemming!

Comments


bottom of page