top of page

Wij gaan op spokenjacht (3+) | Een spookachtige parodie


Wie kleine kinderen achter een schermpje vandaan wil trekken, is wellicht al bekend met de klassieker Wij gaan op Berenjacht, waarin een gezin allerlei obstakels trotseert om uiteindelijk een beer te vangen. Zo trekken ze door lang wuivend gras en door een ijskoude rivier met als doel om uiteindelijk die beer te spotten. Michael Rex en Baeckens trekken nu de stoute schoenen aan en komen met een spookachtige parodie, waarbij er veel overeenkomsten te vinden zijn met de klassieker. Net op tijd voor Halloween!


In Wij gaan op spokenjacht volgen we een bont gezelschap aan avonturiers, dat niet de meest plezierige omgevingen heeft uitgekozen om op spoken te gaan jagen. Meteen op de eerste pagina is het namelijk al raak. Een kriebelende, kronkelige pompoentuin moet namelijk doorkruist worden. Met de bekende woorden 'We kunnen er niet overheen. We kunnen er niet onderdoor. We moeten er recht doorheen!' wordt de pompoentuin uiteindelijk getrotseerd.


En zo gaat het wel even door. De volwassene moet samen met de kinderen door een moeras, tunnel, bos en kerkhof, maar weten het elke keer te redden terwijl de meest griezelige figuren ze op de hielen zitten. Ze worden steeds ietsje banger, tot ze uiteindelijk bij een spookhuis zijn aanbeland. Gaan ze het spook vinden waar ze naar zochten?


Wij gaan op spokenjacht is een prachtige parodie op de klassieker Wij gaan op Berenjacht, waarbij er gulzig met een griezelsausje aan de slag is gegaan. De illustraties zijn kleurrijk en pakkend. De tekst is zeer aanstekelijk en erg leuk om mee aan de slag te gaan in kleutergroepen. Wie goed naar de illustraties kijkt, ziet uiteindelijk dat niet het hele gezelschap bang was voor al die griezels. Hoe is dat mogelijk?

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van de klassiekere Wij gaan op berenjacht ...ouders en leerkrachten die op zoek zijn naar griezelige prentenboeken

...leerkrachten die willen bewegen bij een prentenboek!

 

Samenvatting / Omslag

De wereldberoemde klassieker van Michael Rosen behoeft geen introductie, maar in deze grappige be- werking krijgt het verhaal een griezelige twist. Bij elke etappe van hun spokenjacht doorkruist de familie een alsmaar engere setting, tot ze in een spookhuis belan- den... Bibber en beef mee en voel de spanning opbou- wen bij elke bladzijde.


Comments


bottom of page