top of page

Winde Wildeling en het drakenei | Een vervolg met dezelfde magie

Bijgewerkt op: 8 mrt.

Ongeveer een jaar geleden verscheen onze bespreking van Winde Wildeling en het moerasmonster online. Toentertijd was ik enthousiast over dit laagdrempelige boek dat toont hoe je met de nodige creativiteit nog ontzettend van buitenspelen zou kunnen genieten. In een tijd waarin schermen het doorgaans winnen van bomen kan dit boek zomaar tot inspiratie leiden om zelf eens naar buiten te gaan. Winde Wildeling en het drakenei trekt deze lijn vrolijk door.


In dit tweede deel volgen we nog altijd Winde die samen met haar broertje Freddie en ouders aan de rand van 'de wildernis' woont. Haar broertje ontdekt een draak in de achtertuin. Ouders vermoeden dat het een watersalamander is, maar daar wil haar broertje niks van weten. Een echte draak die later vleugels zou krijgen en vuur zou spuwen, dat is wat hij heeft gevonden! Winde regelt dat het beestje mag blijven en buiten een soort aquarium krijgt. Het is vervolgens hoog tijd om haar vrienden in de wildernis weer eens op te zoeken.


Eenmaal aangekomen bij het basiskamp blijkt de groep vrienden in zwaar weer te zitten. Er worden namelijk dingen uit het kamp gestolen. Wie of wat hier verantwoordelijk voor is, is een raadsel. Winde besluit samen met haar hond Snuf te helpen om de dieven te pakken te krijgen. Na lang in de luwte te hebben gewacht, worden de dieven actief. Ze willen de dieven op heterdaad betrappen, maar... waar zijn ze gebleven? Een ding is zeker: ze zijn bijzonder goed in camoufleren! Wat volgt is een avontuur tussen twee stammen in de wildernis, waarbij grootspraak niet wordt geschuwd. Degene die de strijd wilt winnen, kan het beste de macht over de draak grijpen. Dit doe je volgens de heks in het bos door zijn ei te bemachtigen. Is dat wel het risico waard?

Winde Wildeling en de het drakenei is iets minder verrassend dan het eerste deel, maar nog altijd een heerlijk avontuur en een ode aan het buitenspelen. Met de nodige fantasie (en dat hebben kinderen!) kun je nog altijd geweldige avonturen beleven buiten. Daar heb je geen beeldscherm voor nodig. Dit boek is een laagdrempelig avontuur met een rustige bladspiegel en subtiele illustraties. Een welkome toevoeging voor kinderen die in de middenbouw zelfstandig willen lezen!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen in de middenbouw die zelfstandig willen en kunnen lezen.

...kinderen die houden van buitenspelen!

...kinderen die potverjandrie meer zouden moeten buitenspelen!

 

Samenvatting/Omslag


Achter de tuin van het huis waar Winde woont begint de Wildernis: een overwoekerd landgoed waar Winde en haar vrienden veranderen in de Wildelingen.

In dit nieuwe avontuur ontdekt Freddie, Windes broertje, achter in de tuin onder wat bladeren een paar babydraakjes. Die vondst leidt naar de geheime Drakentuinen waar draken op de loer liggen…

Ondertussen heeft een groep kinderen, de Berkenbasten, het kamp van Winde en haar vrienden ingenomen en ze willen het niet teruggeven. Dat betekent oorlog!

De waarheid achter de ‘draken’ gaat alle magie te boven. Winde en haar vrienden zullen alles op alles moeten zetten om de bijzondere dieren en hun omgeving te beschermen.

Een nieuw heerlijk verhaal over Winde Wildeling, een ode aan de natuur en de kinderfantasie.

Comments


bottom of page