top of page

Ziekenhuishond | Mensen hebben dieren nodig

De beslissing om een huisdier te nemen is er een die weloverwogen moet worden gemaakt. Zorgen voor een huisdier neemt namelijk verantwoordelijkheden met zich mee. Je moet er goed voor zorgen en eigenlijk altijd voor klaarstaan. Een goudvis is gemakkelijker in huis te houden dan een kat. Een hond vraagt ergens nog meer tijd, want die moet enkele keren per dag worden uitgelaten. Katten en honden zijn opvallend vaak terug te vinden in menig huishouden en dat heeft een reden. Het zijn, met name de hond, empatische dieren die je kunnen troosten als het even tegen zit. En valt er thuis niemand te troosten, dan kan dat ook ergens anders!


In Ziekenhuishond van Julia Donaldson en Sara Ogilvie volgen we Fiet de Ziekenhuishond. Een opgewekte dalmatiër die naar het ziekenhuis gaat samen met haar baasje Wil. Zie het als een soort hond in de zorg. Fiet heeft het ontzettend naar haar zin in het ziekenhuis. Zo zijn er kinderen die zich vervelen en door Fiet worden opgevrolijkt, maar ook kinderen die angstig zijn vergeten even alle zorgen wanneer Fiet kwispelend ten tonele verschijnt.


Het is een prachtig prentenboek dat niet ver van de realiteit afstaat. Honden worden namelijk regelmatig ingezet in de zorg. Het is een zeer succesvolle manier om kinderen, maar ook volwassenen hun zorgen even te laten vergeten. Een hond veroordeelt niet en is onbevangen. Zeker honden die ervaring hebben met werken in de zorg zijn een waar genot om te aanschouwen.


Julia Donaldson en Sara Olgilvie weten het opmerkelijke verschijnsel mooi te vatten in een prentenboek. Je zou er spontaan een hond van nemen. Het boek bevat ook een mooi eind waarin alles samen komt. Want voor wat, hoort wat.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...hondenliefhebbers.

...lezers die geïnteresseerd zijn in honden in de zorg.

...kinderen die ouders willen overhalen een hond te nemen.

 

Samenvatting/Omslag

Een verhaal over vriendschap, moed en een dappere hond. Alle zieken op de Kinderzaal voelen zich beter als Fiet de Ziekenhuishond langs is geweest. En als er een jongen in gevaar is, aarzelt Fiet geen moment. Een verhaal over vriendschap, moed en een dappere hond.

Comentários


bottom of page