top of page

Alle feiten (en geruchten) over draken | Steken ze nou de draak met me?


Er zijn meerdere boeken op de markt te vinden over draken. Eén van de bekendste is misschien wel De Drakenark van Curatoria Draconis, maar het is zeker niet de enige optie die voor handen is. De Poolse illustratrice Nikola Kucharska besloot namelijk haar fantasie de vrije loop te laten en met allerlei feiten over draken op de proppen te komen. De soorten draken, anatomie, hobby's en kwaaltjes passeren allemaal de revue. Wie zich na het lezen van dit boek nog geen drakenexpert kan noemen, is duidelijk niet bij de les geweest!


Het kleurrijke kartonboek begint met de anatomie van de oerdraak. Zo komen we te weten dat het draak twee harten heeft, één van goud en één van steen. Daarnaast stroomt er blauw bloed door de aderen van het kolossale dier en meet de baard de luchtvochtigheid. Vervolgens vindt er een reis plaats die ons langs de geschiedenis van de draken voert, om vervolgens het over de kinderjaren en nadagen van de draak te hebben. Kortom, elk aspect van een drakenleven lijkt te worden toegelicht.


Illustratrice Nikola Kucharska heeft dit alles op zeer kleurrijke wijze weergegeven. Alle feiten (en geruchten) over draken is officieel gezien niet een zoekboek, maar er valt veel meer te kijken dan te lezen. De teksten die gelezen kunnen worden, zijn vanaf het leesniveau van begin groep 5 prima te behappen. Voor jongere kinderen is het leuk om samen met oudere lezers dit boek te beleven. Vanwege de kartonnen uitvoering kan het boek in ieder geval wel tegen een stootje!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van draken!

...kinderen die stiekem liever kijken dan lezen.

...ouders die op zoek zijn naar kleurrijke voorleesboeken.

 

Samenvatting/Omslag

Leer alles over draken en kijk je ogen uit met dit prachtig geïllustreerde kartonnen boek vol drakenfeiten (en -geruchten)!


In Alle feiten (en geruchten) over draken van auteur-illustrator Nikola Kucharska ontdek je alles wat je moet weten (en nog veel meer) over draken.

Wist je bijvoorbeeld dat draken pas naar school gaan als ze honderd jaar zijn? Dat er heel veel soorten draken bestaan, zoals ruimtedraken, ijsdraken en vulkaandraken? Weet jij de naam van een draakachtige lekkernij (en belangrijker: waar je die kunt vinden)? En wist je dat een draak zijn eigen elleboog kan likken?

Dit grappige, stevige kartonnen boek bevat veel feiten – en nog veel meer geruchten – over draken, hun gewoonten en hun leven. Met paginagrote illustraties waarop van alles te ontdekken valt!

Comments


bottom of page