top of page

Boekbespreking Giel en de Geesten | AVI-lezen was nog nooit zo geestig

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Boek Giel en de Geesten de geest van de meesterdief

Door Sander van Genderen - Laten we met de deur in huis vallen: De Leesdetectives zijn geen fan van AVI-lezen. Dat heeft er mee te maken dat AVI-lezen vaak korte verhaaltjes te bieden heeft die niet zo spannend en interessant zijn als andere boeken. Daarnaast willen wij boeken niet in hokjes stoppen. Lees wat je wilt en kunt lezen, daar gaat het om. Giel en de Geesten is een serie dat de stempel AVI E4 heeft gekregen. Zonder op de stempel te letten liet ik mij onderdompelen in het verhaal van Giel, dat wel heel spannende avonturen beleeft!


De serie begint met het avontuur van Giel en de Geesten - De geest van de meesterdief. Giel zit een beetje in de put. Zijn opa, Vik van Beek, is namelijk overleden. Hij had een goede band met zijn opa en zou hem heel graag nog eens spreken. Dat kan natuurlijk niet, want zijn opa is er niet meer. Terwijl hij over de markt struint met zijn moeder, ziet hij een boek liggen. Het is een mysterieus boek, waar de titel van uit de kaft is gebrand. Wanneer hij het boek openslaat, lijkt het boek te vertellen hoe je geesten kunt oproepen! Snel koopt hij het boek en neemt het mee naar huis.

Eenmaal thuisgekomen probeert hij het uit. Hij volgt alle stappen uit het boek en wacht tot zijn opa als geest tevoorschijn komt. Maar dit gaat helemaal fout! Want opa komt niet tevoorschijn, maar totaal iemand anders...een meesterdief!

Boek Giel en de geesten de geest van de keizer

Giel en de Geesten - De geest van de keizer gaat verder waar het eerste deel ophield, alhoewel je dit boek ook gewoon los kan lezen. Het boek verwijst soms naar het eerste deel (''Giel weet nog hoe het geesten oproepen moet. Toch leest hij de tekst nog een keer door''), maar ook zonder Giel en de Geesten - De geest van de meesterdief te hebben gelezen, is dit boek leuk. In dit verhaal heeft de broer van Giel, Kas, een probleem. Hij moet namelijk een spreekbeurt houden over de Romeinen, maar is nog niet aan de voorbereiding begonnen. En de spreekbeurt is maandag al! Hij haalt zijn broer Giel over om nogmaals een geest op te roepen. Dit keer de geest van een Romeinse keizer, zodat hij vragen kan stellen over zijn spreekbeurt. Het wordt een gevaarlijk avontuur, want de keizer wil al snel een tijger ophalen uit de dierentuin. Als dat maar goed komt!


Giel en de Geesten is een vermakelijke serie die voor elke middenbouwgroep iets te bieden heeft. De boeken zien er prachtig uit. Het boek staat vol illustraties en elke bladzijde ziet er uit alsof het uit een oud dagboek is gescheurd. Het zijn wat langere verhalen (+/- 70 pagina's), wat middenbouwers die wat langer in een verhaal willen duiken wat te kiezen geeft. Maar eerlijk is eerlijk, ook als bovenbouwer is het best leuk om even een half uurtje door dit verhaal te spitten!

 

Dit boek is voor...

...jonge lezers die van griezelen houden

...jonge lezers die in geesten geloven

...jonge lezers die van plaatjes houden

 

Ben je benieuwd hoe Giel en de Geesten - De geest van de meesterdief er van binnen uitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin schrijver Tjerk Noordraven door het boek bladert!


Comments


bottom of page