top of page

De Engste Serie Ooit 5 - De Kerkhofkrijgers (9+) | De klopjacht op Dracula duurt voort


Wie ons een beetje volgt, weet dat wij fan zijn van De Engste Serie Ooit van Tjerk Noordraven. In een tijd waarin griezelboeken zich niet in een erg hoog tempo opstapelen, zijn we altijd blij als er weer een nieuw deel van Nera en haar vrienden opduikt. Wie bekend is met de serie, weet dat Graaf Dracula een belangrijke rol speelt in het verhaal. De vampierleider is namelijk nog altijd niet verslagen en verschuilt zich in de catacomben van het prachtige Parijs, waar Nera, Prins Toet, Eus en Dragos gaan proberen de genadeklap uit te delen aan Dracula en zijn vampiersoldaten.


Dat zo'n klap niet zonder slag of stoot zal gaan, weten we van de vorige delen. Hoewel de hoofdpersonages inmiddels wel door de wol zijn geverfd, komen er nog genoeg situaties aan bod die anders lopen dan het viertal van tevoren in gedachten had. In De Kerkhofkrijgers ontmoeten de helden al snel een stel circusartiesten. Onder andere de machtige Zóltan werkt in het circus, maar ook vuurspuwer Stela en Helena de messenwerpster tonen hun kunsten. Wanneer spierbundel Zóltan in zijn nek wordt gebeten door een vampier, komen de helden razendsnel in actie. Ze lijken de strijd te gaan verliezen, maar gelukkig zijn daar altijd nog hun unieke talenten. De circusartiesten zijn Nera en haar vrienden dankbaar voor hun inzet en besluiten de handen ineen te slaan: Graaf Dracula moet worden verslagen.


De Engste Serie Ooit 5 - De Kerkhofkrijgers is weer een griezelboek dat bomvol actie staat. Verwacht geen ellenlange beschrijvingen van locaties en tochten, maar een boek waarin actievolle scènes elkaar in hoog tempo opvolgen. Dit is dan ook de kracht van Tjerk Noordraven: de lezers vanaf de eerste bladzijde in actie onderdompelen en vervolgens geen moment rust gunnen. Aangezien we het over het vijfde deel van de serie hebben, raden we sterk aan om wel bij het eerste deel van de serie te beginnen. Aan het begin van deel 5 wordt wel een kleine terugblik gedaan naar deel vier en de personages worden in het begin van het boek wat meer toegelicht, maar om de magie van de serie te vangen is dat niet voldoende. Ben je dus getriggerd door deze bespreking, de achterkant van het boek of de mysterieuze voorkant? Begin dan bij deel één en werk jezelf op tot dit actievolle vijfde deel!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...echte griezelfanaten

...lezers die graag boeken lezen die veel actie bevatten

...lezers die hun hoektanden ook wel verdacht scherp vinden

 

Samenvatting / Omslag

Het vampierleger van graaf Dracula teistert Parijs. Nera en haar vrienden proberen de vampiers te stoppen, maar het worden er elke nacht meer. Gelukkig blijken ze niet de enige vampierjagers te zijn. Een gezelschap van circusartiesten, afkomstig uit eeuwenoude zigeunerfamilies, sluit zich bij hen aan. Samen bedenken ze een plan om de vampiersoldaten uit hun schuilplaats te lokken. Maar dat loopt niet zoals gepland...

Comments


bottom of page