Hoe kies je een boek?

Bijgewerkt op: 7 sep 2020


Hoe kies je een boek in een bibliotheek?

Door Sander van Genderen - Je gaat met je klas naar de bibliotheek. Je kijkt je ogen uit. Je ziet overal waar je kijkt boeken. Boeken die rechtop staan, maar ook boeken die schots en scheef staan. Boeken met een dikke kaft, dunne kaft, kapotte kaft...alle soorten en maten. De juf zegt dat je een kwartier de tijd hebt om een boek te kiezen, voordat je weer terug moet lopen naar school. Hoe kies je in vredesnaam zo snel een boek? Daar proberen wij je vandaag bij te helpen!


Het kiezen van een boek vraagt soms om de nodige keuzestress. Je vindt het misschien moeilijk om uit te leggen wat je een leuk boek vindt. 'Het is gewoon leuk', is iets wat je misschien wel eerder hebt gezegd. Maar doordat je zelf niet goed weet wat je leuk vindt, is het zoeken naar een boek bijna onbegonnen werk! Met deze tips helpen we je een eindje op weg!


Tip 1 - Neem de tijd


Meteen een tip waar je misschien wel het minste invloed op hebt! Als je namelijk met je klas een boek gaat uitzoeken, zit er de nodige haast achter. Ga daarom ook zeker eens een boek zoeken met je ouders, of wellicht zelfs zelf! Je hebt dan alle tijd om door boeken te bladeren, kaften te lezen en onderstaande tips uit te proberen!


Tip 2 - Je eerste indruk