top of page

Is dat een rover in het bos? (4+) | Spoiler alert: ik heb hem gevonden


Zoekboeken zijn populair bij kinderen, dat kunnen we kort en duidelijk over zijn. De meest ideale combinatie is in mijn ogen het zoeken en lezen samen. Geen boek dus waar je alleen zes voorwerpen op een plaat moet zoeken, maar een boek met afwisseling of een uitgebreide, begeleidende tekst. Voor onderbouwers zijn prentenboeken natuurlijk helemaal het einde en als ze daarbij ook nog mogen zoeken, dan is het feest compleet. Levina van Teunenbroek en Emanuel Wiemans besloten de handen uit de mouwen te steken en precies dat aan kleuters voor te schotelen.


Levina van Teunenbroek heeft met bestsellers als De Ridder zonder Billen natuurlijk al haar strepen verdiend, maar dat betekent niet dat elk boek zomaar een succes is. Emanuel Wiemans kunt u wellicht kennen van Tim de kleine boswachter. In het nieuwe boek Is dat een rover in het bos? volgen we een vrouwelijke hoofdpersoon die een dagje naar het bos wilt. Voor het bos staat er echter een gigantisch bord waarop een onheilspellende tekst te lezen valt.

Pas op! Er zit een rover in het bos!

Dat is niet best, maar de hoofdpersoon is niet bang. Tijdens haar wandeling komt ze verschillende personages tegen, zoals een ober, een wandelaar en een boswachter. Elk van hen waarschuwt haar voor de rover, maar bang is ze niet. De rover lijkt telkens tot haar te spreken, maar wat wil ze eigenlijk?


Is dat een rover in het bos? is een prachtig geïllustreerd boek dat een laagdrempelig en herkenbaar verhaal heeft, aangevuld met een verstopte rover op elke plaat. De rover is redelijk gemakkelijk te spotten. Verwacht dus geen Waar is Wallie-taferelen, maar dat zou ook niet gepast zijn voor een prentenboek. Vanwege het abrupte einde is dit een boek dat vooral bij kleuters vaker kan worden voorgelezen. De kleuter zal het verhaal herkennen, er naar vragen en ook gaan voorspellen. Daarnaast zal het telkens opsporen van de rover voor succeservaringen zorgen die ze niet zullen vergeten. Een vermakelijk prentenboek met prachtige illustraties dus!

Is dat een rover in het bos pdf
.pdf
Download PDF • 2.01MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...kleuters die graag meekijken in boeken.

...kleuters die wel van een beetje spanning houden.

...volwassenen die Waar is Wallie te moeilijk vinden en toch even willen pronken met het feit dat ze wel een zoekboek kunnen oplossen.

 

Samenvatting/Omslag


Een spannend zoekboek van de auteur van De ridder zonder billen!


In dit zoekboek ga je samen met de dappere hoofdpersoon mee het bos in, op zoek naar de rover. Aftellend van tien naar één duiken er allerlei figuren op. Maar waar zit de rover nu precies verstopt? Sluip verder en tel af tot je haar gevonden hebt. En wat dan? Nou, heel hard rennen, natuurlijk!

Er zit een rover in het bos is een spannend en grappig verhaal vol leerzame elementen als tellen en zoeken. Perfect om voor te lezen aan dreumesen vanaf 18 maanden, maar door het interactieve verhaal ook heel leuk voor kleuters. Emanuel Wiemans maakte de schitterende illustraties.

コメント


bottom of page