top of page

Laatste kanshebbers voor winnaar kinderjury 2020 nu bekend!

De afgelopen weken hebben alle kinderen in Nederland de kans gehad om te stemmen op hun favoriete kinderboek van het afgelopen jaar! Inmiddels zijn alle stemmen geteld en weten we wie de laatste kanshebbers zijn. Wederom zitten Het Leven van een Loser en De Waanzinnige Boomhut bij de laatste zes, maar er is ook ruimte voor andere titels!


Zo is Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba van uitgeverij Billy Bones een nieuwkomer. Het boek van Michael Reefs bespraken wij eerder al op onze site en ook wij waren enthousiast. Naast Tempeljagers is ook 100% Coco Tokyo van Niki Smit en uitgeverij De Fontein genomineerd. Het Leven van een Loser: Totaal gesloopt sluit dit illustere rijtje van drie af. De boeken zijn genomineerd voor de categorie van 10 t/m 12 jaar.


Voor de categorie 6 t/m 9 jaar komen we ook een bekende tegen. Net als vorig jaar maakt De Waanzinnige Boomhut kans op de eretitel. Dit keer zijn er 117 verdiepingen (Andy Griffiths en Terry Denton, Lannoo) om af te struinen. Naast de boomhut zijn ook Dog Man: de woef van de wildernis (Dav Pilkey, Condor) en De Zoete Zusjes zoeken een schat (Hanneke de Zoete, Kosmos)


Vorig jaar wisten De Waanzinnige Boomhut en Leven van een Loser al te winnen. De vraag is of beide boeken hun titel prolongeren of dat er een nieuwe serie opstaat!


Comments


bottom of page