top of page

Wonderlijke weetjes & fascinerende feiten over Romeinen | In sneltreinvaart door de Romeinse tijd

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Kaft Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen!

Door Sander van Genderen - In het kader van de Kinderboekenweek van 2020 bespreken Yannick en ik alle kerntitels die beschikbaar zijn. Eerder bespraken we al het kinderboekenweekgeschenk De Diamant van Banjarmasin, maar er zitten heel veel interessante titels in het kerntitelpakket! Zo ook dit prachtige boek van Sarah Devos en Heleen Brulot, die het boek van tekeningen heeft voorzien. Onder begeleiding van Professor Breinstein en zijn eigenwijze konijn leren we meer over de Romeinen die toch wel een heel belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de mens. Nee, Asterix & Obelix ga je in dit boek niet tegenkomen, maar wel heel veel andere leuke, interessante dingen. En dat in sneltreinvaart!


Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen is een informatieboek. Dat betekent dat er geen verhaal is wat je volgt, maar dat het boek allerlei interessante feiten en weetjes op een rij zet die heel interessant zijn om te weten. Deze feiten en weetjes worden aangevuld met vrolijke tekeningetjes van Heleen Brulot.


Het boek begint kort te vertellen over de volkeren die voor de Romeinen aan de macht waren. Dit waren de Grieken en de Etrusken. Pas vanaf 753 voor Christus werd het Romeinse koninkrijk opgericht, iets wat later een Romeinse republiek en een Romeins keizerrijk werd. Dit werd zelfs later weer opgedeeld in het West-Romeinse rijk en het Oost-Romeinse rijk, kun jij het nog volgen?

Zoals de titel al een beetje verklapt, blijft het tempo in dit boek lekker hoog. Er worden heel veel verschillende onderwerpen behandeld. Van het leger tot de briljante bouwwerken en van school in de Romeinse tijd tot alle goden en godinnen op een rijtje! Alles wordt kort, bondig en luchtig verteld en lijkt precies op te houden wanneer je voor nu wel even genoeg denkt te weten.


Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen is prettig om te lezen en heel handig als bronboekje wanneer je het op school over de Romeinse tijd gaat hebben. Verbaas je vrienden en vriendinnen met jouw kennis over die gekke Romeinen door dit boek te lezen!

 

Dit boek is voor...

...lezers die van informatieboeken houden

...lezers die fan zijn van de Romeinen

...lezers die graag de geschiedenis in duiken