top of page

Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall | Over een uitgestorven dino en een geheime club

Sherlock Holmes is misschien wel de meest beroemde figuur uit de hele literatuurgeschiedenis. Hij is meesterlijk slim, uitzonderlijk opmerkzaam en heeft ook menselijke kwaaltjes. Zo kan hij slecht met mensen omgaan en heeft hij zo zijn eigen opmerkelijke hobby's. Sherlock wordt veel bewierookt, maar de schrijver van diens boeken iets minder. Zo is Sir Arthur Conan Doyles gechiedenis niet helemaal bekend. Maar ook zijn geschiedenis is rete-interessant: wist je namelijk dat hij op een uitzonderlijke school heeft gezeten? De school van Baskerville.


Arthur woont bij zijn moeder en altijd dronken vader. Zijn vader is tekenaar van boeken, maar de boeken willen niet helemaal vlotten. Dagen zit hij op zijn kamer en moeder moet rondkomen met haar 3 kinderen. Als Arthur op een dag een baby's leven redt door snel te reageren, wordt hij uitgenodigd voor een opmerkelijke school in Baskerville. Als hij de reis met rector Challenger overleeft, komt hij op een sprookjesachtig kasteel uit.


Arthur kijkt zijn ogen uit en heeft al snel goede vrienden gemaakt: Pocket (die overal ingenaaide zakjes heeft om dingen in te stoppen), Jimmy Moriarty (zijn kamergenoot waar hij het enorm goed mee kan vinden) en Irene (wiens vader en moeder operazangers zijn). Arthur lijkt het goed te doen op school bij zijn favoriete professors zoals Dr. Watson (wederom een bekende Sherlocknaam). Als hij op een dag wordt uitgenodigd voor een speciale club (de Klaver) die hem rijkdom en macht belooft in de toekomst, begint Arthurs avontuur. Al snel raakt Arthur betrokken bij een aantal aparte gebeurtenissen. Zo is er een inbraak, moet Arthur een aantal gevaarlijke proeven doen voor de Klaver en aan de slag met een nog niet uitgekomen dinosaurusei van een aparte nieuwe docent. Kan Arthur er bij de Klaver zonder kleerscheuren vanaf komen? Je leest het in Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall.


Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall is een spannend geschreven boek door Ali Standish. De spanning zit er al snel in, maar het verhaal komt pas echt tot leven aan het einde van het boek. Dat maakt het helemaal niet saai. De schermutselingen met zijn vijand Sebastian houden het boek levendig, net als de interessante docenten van Baskerville. Maar ook de rare incidenten zorgen voor interessante momenten. Op een gegeven moment komt er een domino-effect op gang waarin Arthur niet meer terug kan. Hij is verzeild in een web van leugens van zichzelf en van anderen. Het maakt het boek spannend en interessant en wat ook leuk is, is dat er veel linkjes te vinden zijn naar de echte verhalen van Sherlock Holmes. Nu zal ik er een aantal gemist hebben, maar Dr. Watson en Moriarty komen natuurlijk voor in zijn boeken. Kortom, de echte detectivefans zullen dit boek geweldig vinden!

 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die gek zijn op avonturenboeken, raadsels en (lees)detectives.

... iedereen die houdt van een gezonde dosis fantasie.

... een ieder die ook graag een uitgestorven dino als huisdier wil hebben.

 

Samenvatting/Omslag

Als de jonge Arthur Conan Doyle een plaats krijgt aangeboden op Baskerville Hall, een geheime school voor buitengewoon begaafde kinderen, is hij dolblij. Dit is zijn kans om het tij te keren voor zijn familie. Hij sluit al snel vriendschap met de moedige Irene Eagle en de slimme Jimmie Moriarty. Samen komen ze erachter dat hun nieuwe school een eigenaardige plek is met scheve torens, onverklaarbare explosies en uitgestorven vogels.


Arthur maakt al snel vijanden die willen dat hij van school wordt gestuurd… of erger.Wanneer Arthur en zijn vrienden worden uitgenodigd om toe te treden tot het geheime genootschap de Klaver, moeten ze drie proeven afleggen. En ondertussen ontdekt Arthur een mysterie dat leidt tot een groots avontuur… en nog groter gevaar.


De echte Arthur Conan Doyle was de schrijver van de wereldberoemde en vaak verfilmde verhalen over Sherlock Holmes. Deze serie, die wordt verfilmd door de Oscarwinnende regisseur Ron Howard, zal lezers, jong en oud, net zo in hun greep houden.

Comments


bottom of page