top of page

Horrorland - Kamer 333 (10+) | Leuk, zo'n boek vlak voor de zomervakantie


Griezelen is terug van weggeweest! Uitgeverij Kluitman heeft na het succesvolle Kippenvel weer een nieuwe serie tot leven geroepen. De serie Horrorland is inmiddels al een klein tien boeken rijk en brengt de meest enge onderwerpen aan bod. Er werd afgetrapt met Het Poppenhuis, waarin een kwade bosheks kinderen wilde oppeuzelen. Dit werd opgevolgd door Verdronken, waar een schoolmeisje uit de dood lijkt te zijn opgestaan. Na mij tweemaal uitstekend vermaakt te hebben, ging ik zitten voor dit nieuwe avontuur van K.R. Alexander, Kamer 333.


In Kamer 333 volgen we Jasmine, die na het overlijden van haar moeder samen met haar vader naar Gold River is verhuisd. Dit is niet zomaar gebeurd. Jasmine voelt zich namelijk flink aangetrokken tot het verlaten Carlisle Hotel, waar precies 33 jaar geleden alle gasten om zijn gekomen. Doodsoorzaak? Volgens de lijkschouwers zou het pure angst zijn geweest. Vaag, maar kan het waar zijn?

Ondertussen houdt de school van Jasmine een jaarlijkse wedstrijd. Wie durft 's nachts het langst in het hotel aanwezig te blijven? Het is dé kans voor Jasmine en haar vrienden om te bewijzen dat ze geen mietje is, want ze wordt continu gepest, met name door pestkop Bradley. Na lang wikken en wegen besluit ze met haar vrienden naar het hotel gegaan. Om het jaarlijkse bezoek wat meer lading te geven, wordt er een seance gehouden. De geesten van de mensen die destijds om het leven zijn gekomen, worden opgeroepen zich te melden. Wat kan er nu misgaan... ?


Kamer 333 is wederom een spannend verhaal van K.R. Alexander. Niet zijn beste, zo moet ik eerlijk toegeven. Hoewel het boek zeker spanning kent, is deze niet te vergelijken met de eerdere delen die zijn verschenen. Het boek kent veel monsterlijke verschijningen, waaruit blijkt dat de schrijver zeker veel creativiteit bezit. De diepere laag die de personages in eerdere boeken hadden, wordt hier niet bereikt. Ondanks dat is Kamer 333 nog steeds een boek dat griezelfans onder de kinderen zal vermaken. Nieuwsgierig? Lees hieronder alvast de eerste bladzijdes!

Proeflezen Horrorland Kamer 333
.pdf
Download PDF • 240KB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van de serie Horrorland.

...lezers die houden van geesten en verschijningen.

...mensen die Room 1408 wel eens hebben gezien.

 

Samenvatting/Omslag

Na het overlijden van haar moeder verhuist Jasmine met haar vader naar Gold River. Daar staat het verlaten Carlisle Hotel, waar precies 33 jaar geleden in één nacht alle gasten zijn overleden. In Jasmines nachtmerries lijkt het of het Carlisle haar roept. Als een vriend voorstelt om mee te doen aan de Uitdaging om een nacht in het hotel door te brengen, ziet Jasmine dit als een kans. Nu kan ze misschien ontdekken waarom het verlaten hotel haar zo in zijn greep heeft. Al gauw komen ze erachter dat kamer 333 de enige kamer is die écht leeg blijkt te zijn en Jasmine krijgt steeds sterker het gevoel dat de kamer honger heeft naar nieuwe gasten…

Kommentare


bottom of page