top of page

Tijgers Lezen | Een indrukwekkende bundel voor aanstormend leestalent

Wie ons een beetje volgt, weet dat wij groot fan zijn van Tijgerlezen. De serie van uitgeverij Querido is er voor de beginnende lezers, zonder dat de schrijver zich aan allerlei regels moet houden. Grotere letters komen samen met kortere zinnen dan gebruikelijk is bij boeken voor de meer gevorderde lezers. Daarnaast moeten humor en spanning de twee hoofdingrediënten vormen van een verhaal. Inmiddels heeft de formule al succesvolle figuren voortgebracht als Bob Popcorn, Don en Sjon en Rotkat. Om het succes van Tijgerlezen te vieren (dat vind ik tenminste), is er nu een bundel genaamd Tijgers lezen.


In totaal zijn er twaalf verhalen te vinden in deze bundel. Als er gekeken wordt naar wie daar verantwoordelijk voor zijn, weet je stiekem al dat je goed zit. Maranke Rinck en Martijn van der Linden zorgen weer voor een nieuw avontuur van Bob Popcorn, terwijl Catharina Valckx met Don en Sjon ook een duit in het zakje doet. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer slaan de handen in heen voor een verhaal over Bert en Bart, terwijl Anna Woltz & Lars Deltrap het belang van een goede schaar toelichten in een verhaal. Het is goed om te weten dat dit allemaal nieuwe verhalen zijn.


Verder zijn ook gevestigde namen als Pim Lammers, Edward van de Vendel, Simon van der Geest, Karst-Janneke Rogaar, Anke Kranendonk en Janneke Schotveld van de partij (bekijk onder aan de pagina zeker het volledige lijstje aan namen!). In de bundel komen we dus tal van eerder voorgestelde figuren tegen, terwijl er ook gloednieuwe personages worden geïntroduceerd. Weliswaar hebben die nog weinig tot geen status, maar toch misstaan ze niet in deze gevatte bundel met korte en vaak humoristische verhalen. Het is precies wat je gewend kunt zijn van de serie Tijgerlezen, alleen dan even net wat meer op één plek! 

Ik raad dit boek aan voor...

...beginnende lezers die beter willen worden in lezen!

...fans van de boeken van Tijgerlezen!

...iedereen die wil weten waar een goede schaar wel niet handig voor is!

 

Samenvatting/Omslag

Een bundel met nieuwe avonturen van geweldige hoofdpersonages uit de Tijgerlezenreeks. Zoals Sem Spuug, Rotkat, die naar zee wil, en Skip die een gevaarlijk cadeau krijgt van zijn opa. Koe Eefje schrijft een nieuw sprookje en Don en Sjon trekken met rubberen laarzen naar het rivierzwijn Linda. Om te lezen en te herlezen.


Met bijdragen van Pim Lammers en Marije Tolman, Kaat Vrancken en Saskia Halfmouw, Catharina Valckx, Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, Anke Kranendonk en Jan Jutte, Anna Woltz en Lars Deltrap, Janneke Schotveld en Milja Praagman, Marancke Rinck en Martijn van der Linden, Edward van de Vendel en Floor de Goede, Simon van der Geest en Karst-Janneke Rogaar, Joukje Akveld en Anne Roos Kleiss, Claudia Jong en Ruth De Jaeger.


Comments


bottom of page