top of page

Een leeuw in de supermarkt | Tijgerlezen, maar dan met een leeuw

Dieren worden vaak als eng of als vijandig beschouwd, terwijl ze vaker banger zijn voor de mens dan andersom. Denk aan een wesp of aan een haai. Door films als Jaws is laatstgenoemde niet bepaald populair onder de mens. Ik zou nooit aanraden vrijwillig met ze een baantje te trekken, maar ze verafschuwen is ook niet helemaal het juiste om te doen. Leeuwen zien mensen wat sneller als een lekker hapje. Het is dan ook aan te raden om tijdens een safari niet vrijwillig de jeep uit te stappen. Maar wat nu als er een leeuw in een supermarkt rondloopt? Een superslimme leeuw wel te verstaan, want deze heeft zich vermomd om kinderen op te kunnen peuzelen!


Manu merkt het bij de ingang al: hier is iets niet in de haak. Het rook bij de ingang al naar leeuw en hij heeft gelijk. In de grote planten bij de ingang houdt een leeuw zich schuil. Een leeuw met duistere plannen. Dit exemplaar heeft namelijk wel trek in jonge, sappige kinderen. Het liefst met peterselie en ruikend naar babyshampoo.


Manu merkt in de supermarkt al snel dat hij het bij het juiste eind heeft. Hij ziet de leeuw rondlopen in een lange jas met een grote hoed op. Ook een brilletje komt eraan te pas. Manu probeert zijn moeder te overtuigen van de aanwezigheid van de leeuw, maar zij wil er niets van weten. Manu moet niet zo gek doen. Het is gewoon een aardige meneer met wild haar. Een tikkeltje onverzorgd wellicht?


Wat volgt is een avontuur waarin Manu probeert om iedereen in de winkel van de leeuw te redden. De vraag is of een kleine jongen als Manu opgewassen is tegen de koning van de savanne. Als je dat wilt weten, zul je aan de slag moeten met dit Tijgerleesboek van Querido. Het boek bevat kleurrijke illustraties en een rustige bladspiegel. Niet elke nieuwe zin start op een nieuwe regel, maar de teksten zijn kort, bondig en met weinig moeilijke woorden. Een heerlijk boekje om te lezen als je zelfstandig wilt lezen in de middenbouw.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die zelfstandig willen lezen.

...fans van bizarre verhalen!

...lezers die zich ook net een leeuw voelen als ze weer voor het schap met snacks staan.

 

Samenvatting/Omslag

Wat doet een leeuw in de supermarkt?


Gewoon, wat iedereen daar doet: eten halen. En hij heeft zin in kinderen! Manu heeft hem gezien, maar zijn moeder gelooft hem niet. Dan gaat hij zelf de strijd maar aan met de leeuw met zijn grote muil! Hij redt alle kinderen in de supermarkt en slaagt er zelfs in de leeuw voorgoed naar de Noordpool te verbannen. En dat allemaal terwijl zijn moeder rustig boodschappen doet.

Comments


bottom of page