top of page

Vlucht 703 | Vliegende escaperooms

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Zoals al eerder aangegeven doen Sander en ik graag escape rooms. De puzzels, spanning en het wedstrijdelement doen ons beide erg goed. Toch is er iets aan escape rooms, wat ze vaak eng en soms zelfs angstaanjagend maakt. Zo hebben we acteurs uit putten zien komen, gefilmde geesten achter ons gehad en hebben we het zelfs overleefd in een kamer met met bloed bekladde bruidsjurken. Toch is de angst om opgesloten te zitten vaak wel erg groot en dat neemt ook een bepaalde spanning met zich mee. Neem dan een gezonde dosis vliegangst en een uitelkaar getrokken vriendengroep erbij en je hebt een spannend boek. Zo is Vlucht 703 geboren!


Dit boek gaat over Iris. Iris stapt op een dag uit de bus en loopt naar het uitje van haar klas toe. Ze gaan een escape room doen in een vlieghangar! Allemaal niet zo spannend natuurlijk, maar als ze dan geen groepje mogen kiezen en vooraf worden ingedeeld in een vliegtuig, vindt ze het toch niet zo prettig. Als ze dan ziet dat ze met al haar oude vrienden zit en zeker die irritante Timon, dan vindt ze het al helemaal niet zo leuk. Als de escaperoom begint en alles net iets echter lijkt dan dat ze aanvankelijk denken, maakt de vriendengroep zich enorme zorgen. Komen ze nog wel levend uit deze escape room?


Chinouk Thijssen heeft met Vlucht 703 een ontzettend spannend "Chinouk-Thijssenverhaal" geschreven. De karakters zijn snel beschreven en het is duidelijk hoe ze in elkaar zitten en de problemen stapelen zich na het lezen van de eerste pagina op. Daarnaast rekt ze het moment totdat ze uiteindelijk de clue loslaat en is ze wederom geniaal met het plot. Je weet dat er iets stinkt, maar het duurt erg lang voordat je je vinger er op kan leggen. Vlucht 703 is een enorm vermakelijk verhaal, echt geschreven voor de kinderen met een puberleeftijd, die zeggen niet meer geïnteresseerd te zijn in lezen. Kortom: een echte YA-thriller in de serie van Kluitman, die snel, hard en goed geschreven is!

Inkijkexemplaar - Vlucht 703
.pdf
Download PDF • 180KB

 

Ik raad dit boek aan voor...

... jongeren die houden van snelle actie

... iedereen die gek is op escaperooms

... een ieder die het ook eng vindt als iemand persoonlijke boodschappen heeft

 

Samenvatting/Omslag:

Iris en Timon gaan met de klas naar een escape room in een vliegtuig: een Escape Flight. Doel van het spel: vind de bom en ontmantel hem binnen twee uur. De groep van Iris en Timon checkt in op Vlucht 703. Iedereen neemt plaats op zijn stoel en maakt zijn riemen vast, klaar om het spel te beginnen. Maar dan stijgt hun vliegtuig ineens op. En de bom die ze moeten ontmantelen, blijkt echt te zijn. Lukt het hun om samen te werken, de bom te vinden en te voorkomen dat ze neerstorten? Vlucht 703 is een razend spannende thriller van de succesvolle YA-auteur Chinouk Thijssen. Met haar novelle Gegijzeld won ze de Prijs van de Jonge Jury 2022

Commentaires


bottom of page