top of page

Boekbespreking De onmogelijke jongen | Is alles in je fantasie onmogelijk?

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Ben Brooks, de onmogelijke jongen, Sebastiaan Koolen, fantasie, George Ermos, Veltman Uitgevers, Titelpagina

Je herkent het wel: je bedenkt een nieuw persoon en die persoon komt tot leven in je fantasie. Of dit nu een knuffel is of een spel dat je aan het spelen bent met je vrienden. Stel nou eens dat op een dag zo'n knuffel of persoon tot leven komt en nog toffer is dan je in eerste instantie had bedacht. Hij wil stoere dingen doen en is nergens bang voor. Dat is het begin van een enorm avontuur, want als fantasie echt tot leven komt, wat betekent dat voor de rest van de wereld?


Dat is precies het probleem in De onmogelijke jongen. Oleg en Emma missen hun vriendin Sarah. Ze waren met zijn drieën onafscheidelijk. Totdat Sarah gaat verhuizen. Ze gaan midden in een bos wonen en Oleg en Emma blijven in dit nieuwe schooljaar alleen over. Ze vinden het gezellig samen, maar met zijn drieën is het toch leuker en dus besluiten ze een neppersoon te bedenken: Sebastiaan Koolen. Alles lijkt erg grappig te zijn, want ze zetten hem op de klassenlijst en maken een toets in zijn naam, maar als hij ineens echt tevoorschijn komt lijkt het geen grapje meer te zijn.


Daarnaast ziet Emma op een dag in een grote groep sneeuwmannen door de straat lopen en de geit die ze bedacht hadden om de boel op stelten te zetten, die lijkt ineens echt de school op zijn kop te zetten. Oleg en Emma moeten Sebastiaan verbergen, maar lukt dat ook met een grootschalig leger dat achter ze aan zit?

Ben Brooks, de onmogelijke jongen, Sebastiaan Koolen, fantasie, George Ermos, Veltman Uitgevers, Eerste bladzijde

De onmogelijke jongen gaat over wat er gebeurt als fantasie werkelijkheid wordt. In een wereld waarin ineens niks te gek lijkt te zijn, zoals de onze. Ben Brooks schreef uitgebreid over bestaande karakters zoals in "verhalen over jongens die anders durven te zijn," echter is dit zijn eerste echte boek.


Je leest een boek dat in details treedt en als je daar van houdt is dat heerlijk. Het verhaal duurt lang zat om alle personages te leren kennen. De vormgeving en de tekeningen in het boek zijn erg mooi en laten het verhaal spreken.

Dus hou je van details, een beetje drama en een verhaal dat zich afspeelt in de echte wereld met een sprankje fantasie, dan is dit boek voor jou.

 

Dit boek is voor...


... lezers die houden van een gezonde dosis fantasie

... lezers die graag een spannend avontuur beleven

... lezers die ook wel eens een sneeuwvrouw hebben zien lopen

 

Samenvatting/flaptekst


Oleg en Emma verzinnen een nieuwe klasgenoot, Sebastiaan. Ze zijn stomverbaasd als hij ineens echt in hun geheime hut staat. Sebastiaan is anders: hij heeft nog nooit pizza gegeten en hij heeft een tas met een eindeloze hoeveelheid ijsjes. Al gauw worden de drie vrienden achternagezeten door griezelige figuren van het geheimzinnige Instituut van Onwerkelijkheid, die Sebastiaan willen uitwissen om zo de orde in de wereld te herstellen. Kunnen Emma en Oleg hun nieuwe vriend beschermen en de magie van het onmogelijke bewaren? Een magisch avontuur over vriendschap, de kracht van fantasie en... ijs!


Comentários


bottom of page