De boeken van Mevrouw Moes | Gaan ze nu wel of niet over haar?

Als Leesdetectives hebben wij de luxe dat we met enige regelmaat de kleurrijke catalogussen van menig uitgever op de deurmat krijgen. We spitten deze dan grondig door naar juist die boeken die ons het meeste aanspreken. Dat is soms best lastig, want vaak moet er afgegaan worden op de kaft, schrijver, illustrator en soms een klein stukje tekst. Mevrouw Moes van TDM Uitgevers wist echter met de titel onze interesse te wekken. Er zijn namelijk twee boeken uitgegeven die met Mevrouw Moes te maken hebben, of toch niet?


De twee boeken hebben namelijk een zeer opvallende titel. In 2018 verscheen het boek Dit boek gaat NIET over Mevrouw Moes en haar kakkerlakken, terwijl in 2019 het boek Dit boek gaat WEL over Mevrouw Moes en haar kakkerlakken verscheen. Als echte Leesdetectives ging Yannick aan de slag met het eerste deel, terwijl Sander het tweede deel ging afstruinen op zoek naar het verhaal over de kakkerlakken natuurlijk.

Dit boek gaat NIET over Mevrouw Moes en haar kakkerlakken

De familie Ginderachter heeft één groot probleem: Ze wiebelen altijd tussen 10 en 12. Dat betekent dat Wigbert in de klas een wiebelkast heeft staan, waar hij in moet wanneer het iets voor 10 uur is. Wanneer hij dat niet doet, zijn de gevolgen desastreus. Datzelfde geldt voor vader Filip, die een kantoorbaantje heeft en moeder Astrid die tandarts is.


Op de dag dat de president