top of page

De Zeven Sleutels - Voorbij de val | Hoofdstuk 22...


Het begin was natuurlijk geweldig. De eerste 3 poorten zijn doorgekomen, maar in deel 2 in deze duologie of tweeluik (zoals Tom Rijpert liever zegt), komen er nog vier poorten en een geheel nieuwe tegenstander. Ooh ja, als je deel 1 nog niet hebt gelezen, dan zou ik zeker niet doorgaan in dit verhaal. Want dit verhaal begint niet bij hoofdstuk 1. Nee, het begint bij hoofdstuk 22. Daar waar de Spinster al zal voorspellen dat er een nieuwe tegenstander terugkomt van weggeweest, waar het niet voor iedereen even goed afloopt, maar waar Kobold in het verleden duikt en een keer eerlijk durft te zijn. Wellicht past het woord 'eerlijk' niet bij Kobold, maar we doen het er maar mee.


Het reisgezelschap bestaand uit Moira, Pjotr, de Vos, de Spinster, Kobold, Abdul de Schim en de Koetsier reist verder. Nou ja, zonder de koetsier, want die is van een waterval gevallen. Zij viel zo hard naar beneden dat ze ongetwijfeld niet meer in leven zal blijven (ik zei toch dat er spoilers in zaten). Pjotr is kwaad op iedereen, maar moet door, want terug is ook geen optie. De spinster heeft flarden gezien van een toekomst met niemand minder dan de Cermoniemeester en de Vos hoort zijn bulderende lach al van verre aankomen. Ze moeten dus snel zijn.


Al snel realiseert Kobold dat ze te onvoorzichtig zijn geweest bij alle poorten. Hij wordt boos, ook omdat hij niet heel goed kan verkroppen dat Ellie weg is, degene met wie hij onder één hoedje heeft gespeeld. Toch moet iedereen door, hoeveel frustratie en boosheid er ook is. De één omdat hij erin geluisd is en de ander weer omdat Ellie dood is. Als ze aankomen bij de vierde poort, de Zingende Tuinen, merken ze dat er eigenlijk heel weinig aan de hand is. Ze luisteren naar de prachtige klanken van de tuinen en iedereen is in zo'n waas dat ze wegzakken in de grond, maar niemand merkt dat. Zullen ze dit overleven, ook met de Ceremoniemeester op hun hielen?


Ook deel twee van De Zeven Sleutels is een geweldig succes. Tom Rijpert weet als geen ander zijn karakters in te vullen en ze via hun achtergrondverhaal de dingen te laten doen die ze horen te doen. Tom Rijpert speelt met zijn karakters alsof het niks is en dat maakt het een zeer interessant verhaal. Beluister de podcast eens terug hoe hij dat precies doet. Het verhaal laat je echt houden van de personages en de opdrachten zijn om de spanning toe te brengen. Voorbij de Val is op geen enkel moment saai en is voor de echte magische liefhebbers een genot. In dit geval is het een uniek boek met snelheid, continu spanning en een wereld vol magie. Ook hiervoor geven we het een AANRADER! We hopen snel nog meer te horen van deze debuterende schrijver, want volgens mij is hij wel Rijpert voor een aantal spannende boeken meer!


inkijkfragment - Voorbij de Val
.pdf
Download PDF • 270KB

 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van spannende avonturen verhalen waarin personages een lange weg moeten bewandelen.

... een ieder die gek is op goed aangeklede personages.

... iedereen die onder hypnose ook de meest gekke dingen doet.


 

Samenvatting/Omslag

Kobold en zijn curieuze reisgezelschap hebben inmiddels twee van de zeven poorten overwonnen. Met nog vijf sleutels te vinden en vijf wachters te verslaan wordt het pad van de Roverkoning alleen maar gevaarlijker. Kan Moira ontsnappen aan de Poort van Wat Was? Hoelang houdt Ellie nog verborgen dat ze de rest heeft bedrogen? En zijn ze wel écht als enigen op zoek naar de schat van de Roverkoning?

Lees hoe het afloopt met Kobold, Ellie, Pjotr, Moira, Abdul, de Spinster en de vos in dit zinderende tweede deel van De Zeven Sleutels!


Comments


bottom of page