top of page

Een T-rex voor Tibbe | Dat is nog eens een huisdier!


Dinosaurussen doen het altijd goed bij kinderen. Vooral bij jongens. De vaak gigantische wezens spreken enorm tot de verbeelding en het feit dat ze daadwerkelijk ooit de aardbol bewoonden maakt ze fascinerend. Hoewel de dinosaurus vooral vaak in informatieve boeken voor midden- en bovenbouw te bewonderen is, zijn ze ook een uitstekende hoofdrolspeler in prentenboeken. Zo ook een T-rex, genaamd T-rex.


T-rex wordt aan het begin van dit prentenboek door de oom van Tibbe opgestuurd. In een ei welteverstaan. Hij doet er een briefje bij. 'Dit is een écht dino-ei, dit is geen rare droom', zo vertelt de beste man. Tibbe is door het dolle heen. Een echt dino-ei! Hij legt hem in de zon om het ei uit te laten komen en na twee dagen is het dan zover: T-rex is geboren!


Het is wat; meteen een van de grootste dino's ooit wordt Tibbe's vriend! Ze doen alles samen en T-rex wordt enorm verwend. Hij krijgt zelfs rookworst van Tibbe. Op een dag besluit Tibbe dat hij zijn spreekbeurt over dino's wilt houden. En om die spreekbeurt wat extra's te geven, neemt hij T-rex mee. Een T-rex mee naar een basisschool... gaat dat wel goed?


Een T-rex voor Tibbe is een prentenboek op rijm van de gerenommeerde kinderboekenmakers Marianne Busser & Ron Schröder. Het is een feel-good boek zonder spanning of verdrietige momenten. Het boek kent makkelijke woorden en korte tekstfragmenten, waardoor het door kinderen uit eind groep 3 en groep 4 ook best een leuk prentenboek zou zijn om te lezen.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...de allerjongste dinofans!

...leerkrachten en ouders die prentenboeken zoeken die voor jonge kinderen zelf te lezen zijn.

...fans van Jurrasic Parc, maar dan een vrolijke variant zonder bloed en verderf.

 

Samenvatting/Omslag

De oom van Tibbe heeft een heel bijzondere baan: hij is dinobottenzoeker. Op een dag stuurt hij Tibbe een écht dino-ei. Als het ei uitkomt, is Tibbe dolblij met zijn nieuwe vriendje. Hij neemt T-rex overal mee naartoe, zelfs naar school! Maar dan wordt T-rex langzaam groter en groter en groter...

Comments


bottom of page